Simpele waterkerssoep (vegan)

Simpele waterkerssoep (vegan)

Soep, ik krijg er nooit genoeg van, ook niet in de zomer. Natuurlijk kun je koude soepen eten als het heel warm is maar in deze tijd van nazomer is het goed om je voor te bereiden op de herfst en toch weer wat meer warm voedsel te eten. En deze soep leent zich daar prima voor. Simpele waterkerssoep (vegan) met maar een paar ingrediënten en puur plantaardig. Al smaakt deze soep ook heerlijk met een klein gekookt eitje van eigen kippen.

Groene bladgroenten zijn altijd een goed idee. Nu volop vers verkrijgbaar zoals spinazie, postelein, sla en waterkers. Waterkers verbouw je niet zo makkelijk zelf omdat het gewas het liefst natte voeten heeft en dan ook nog het liefst groeit bij stromend water. Ik heb het wel eens in het wild geplukt in Frankrijk maar in Nederland koop ik de biologische variant in de natuurvoedingswinkel of bij de betere supermarkt. De truc is om de waterkers niet te lang te koken zodat het zoveel mogelijk vitamines behoudt. Dit soepje is super simpel en heel snel klaar. Mocht een je chiquere versie willen maken dan kan ik je deze variatie aanbevelen.

Simpele waterkerssoep (vegan)
Ingrediënten voor 2 grote kommen:

  • 100 gram waterkers
  • 1 stengel bleekselderij
  • 150 gram witte ui
  • 1 aardappel
  • 500 ml amandelmelk
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml water
  • 1 biologisch bouillonblokje* (zonder palmolie en gist)
  • snufje versgemalen zwarte peper
  • optioneel wat citroensap
  • scheutje olijfolie

Simpele waterkerssoep
Bereidingswijze:

Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de stengel bleekselderij in stukjes. Schil de aardappel en snijd deze in klein stukjes. Verwarm dan de olijfolie in een pan met dikke bodem. Fruit daarin de ui, knoflook en bleekselderij, voeg vervolgens de aardappel, amandelmelk, het water en het bouillonblokje toe. Kook het geheel een minuut of acht totdat de aardappel gaar is. Voeg dan de waterkers toe (grote stukken even snijden) en kook nog even kort. Pureer dan de soep tot een glad geheel en maak op smaak met wat zwarte peper en eventueel wat citroensap.

Voor wat extra kleur maakte ik het geheel af met een bloem van de Oost-Indische kers. Een stengeluitje en/of wat geroosterde pijnboompitjes is ook heel lekker.

Simpele waterkerssoep (vegan)



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.