Snelle gestoofde knolselderij met tijm

Dit is een super snel en makkelijk groentegerecht dat ik graag met je wil delen. Ik hou namelijk van knolselderij en ik heb gemerkt dat deze knol wel wat promotie kan gebruiken. Knolselderij is super geschikt om soep van te maken maar je kunt er ook heel snel een bijgerecht van maken. Snelle gestoofde knolselderij met tijm. Binnen een kwartier op tafel.

Je kunt van dit recept ook makkelijk de dubbele hoeveelheid maken want een restje van deze stoof verwerk je zo weer door een (zoete)aardappelpuree of je doet het door een soepje. Smaakt het weer heel anders en heb je er twee keer plezier van. Knolselderij is een mooie bron van vitamine K en bevat veel vezels wat goed is voor je darmen en bloedvaten. Het is familie van de wortel, anijs, pastinaak en peterselie. Bij een vers geoogste knol kun je het loof ook gebruiken in bijvoorbeeld soep of om selderijzout van te maken.

Ingrediënten voor de snelle gestoofde knolselderij met tijm:

  • halve geschilde knolselderij (ongeveer 300 gram)
  • flinke theelepel tijm (gedroogd of vers)
  • eetlepel roomboter
  • snufje peper
  • theelepel citroensap
  • 1 dl water

Bereiding van de snelle gestoofde knolselderij met tijm:

Schil de knolselderij en snijd deze in plakken en vervolgens in blokjes. Verwarm een eetlepel roomboter op matig vuur in een pan (in gebruik zelf het liefst een koekenpan hiervoor). Voeg de knolselderij blokjes toe, bak even zachtjes aan. Doe dan het citroensap en de tijm erbij. Schep het geheel goed om zodat de tijm goed verdeeld is. Giet dan het water erbij en laat het geheel met de deksel op de pan een minuut of tien zachtjes doorkoken. Controleer na een minuut of acht of de knolselderij gaar is en het water opgenomen. Doe de gestoofde knolselderij in een schaal en maak op smaak met een beetje vers gemalen peper. Knolselderij bevat van nature natrium wat een zilte smaak geeft en heeft wat mij betreft geen zout nodig maar dat is natuurlijk persoonlijk.

2 Comments

  1. Myrthe schreef:

    Fijn om te lezen!

  2. Frieda Hendrickx schreef:

    lekkker en simpel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.