Als het warm is eet ik het liefst een salade bij mijn maaltijd. En dat die salade niet altijd uit blaadjes sla hoeft te bestaan bewijst deze salade wel. Sperzieboontjessalade met radijsjes. Ik had nog dille dus die gebruikte ik uiteraard ook. Ik hou van dille. In mijn moestuin in Nederland heb ik het gezaaid (de bloemen zijn ook een feest om te zien) en in mijn kruidenbak in Zweden staat er natuurlijk ook dille. De Zweden zijn volgens mij ook gek op dille, in iedere supermarkt zie je verse dille. Ik ga mijn hart dus weer ophalen deze zomer. We gaan deze keer lekker lang dus ik ga vast en zeker wat Zweedse gerechten uitproberen (en dan op de Myrthe manier ;)).
Mocht je trouwens nog meer salade inspiratie zoeken dan kun je misschien deze aardappelsalade eens uitproberen, of deze supersimpele salade met aardbeien (je ziet aan het recept en de foto dat dit een van de eerste recepten op mijn site is) of deze knalkleurige salade met rode kool . Of je kijkt gewoon onder het kopje salades want er staan er inmiddels behoorlijk wat en voor ieder wat wils.
Voor de salade:
Voor de dressing:
Haal de boontjes af en breek ze doormiddel. Stoom de boontjes beetgaar (dat ligt een beetje aan de dikte en versheid van de boontjes en de grote van je stoompan 5-10 minuten). De extra boontjes kun je ondertussen ook beetgaar stomen of koken (in heel weinig water) dat heeft maar een paar minuten nodig.
Pel en snipper de ui heel fijn. Snijd dunne plakjes van de radijs en verdeel de komkommer in kleine blokjes. Hak de dille fijn.
Maak de dressing door alle ingrediënten bij elkaar te doen en op te kloppen met een vork of kleine garde.
Voeg de boontjes en extra erwten bij elkaar en voeg de dressing toe. Schud door elkaar aan voeg dan de ui, radijs, komkommer en dille toe. Schep om. Serveer lauwwarm met de pitten/noten. Of laat helemaal afkoelen en serveer koud. Deze salade kun je ook makkelijk voorbereiden voor later.