Caprese, de klassier op een andere manier

Salade Caprese maar dan anders

Salade caprice kennen we allemaal wel. De combinatie van tomaat, mozzarella en basilicum is echt heerlijk.Voor feestjes maak ik ook wel caprice spiesjes. Op een coctailprikkertje prik ik dan een blaadje basilicum, een mini bolletje mozzarella (dat ik even heb ‘gemarineerd’ in pesto) en tot slot een half tomaatje. Gezellig, lekker en gezond borrelhapje.

Tomaten tartaar Caprese is een chique variant op de klassieke Caprice.  Een mooi en heel lekker voorafje. Door het marineren van de tomaat in de azijn, wordt de tomaat lichter verteerbaar.

Ingrediënten voor vier personen:

  • 4 flinke tomaten
  • 2 bollen (buffel) mozzarella
  • 1 fijngehakt bosuitje
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • 1 theelepel rode wijnazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout & peper
  • 8 blaadjes basilicum

Snijd de tomaten kruislings in en dompel ze even een paar tellen onder in kokend water (je kunt ze ook overgieten met kokend water uit de waterkoker). Ontvel de tomaten, snijd ze in vieren en ontdoe ze van pitjes. Snijd het vruchtvlees klein en strooi er wat zout op. Laat ze in een zeef goed uitlekken.

Hak dan de bosui en de bieslook en meng dat met de wijnazijn en de olijfolie. Doe vervolgens de tomaten erbij en meng dit goed. Maak af op smaak en voeg nog wat peper toe. Snijd de mozzarella in plakjes. Leg plakjes op een bordje en schep daar de tomatentartaar op. Maak het geheel af met blaadjes basilicum.

Tomatentartaar SYL

 

Dit recept komt uit het boek: Food for the Soul

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.