Watermeloensap verfrissend en verkoelend

Tijdens deze zomerse dagen denk ik regelmatig terug aan een maand geleden. Waar ik tijdens een week vakantie iedere dag watermeloen at. En waar ik kennismaakte met watermeloensap, verfrissend en verkoelend. Met deze temperaturen lust ik dat ook in Nederland wel iedere dag.

Een maand geleden was ik namelijk op Ibiza. Voor het eerst bezocht ik het eiland dat bekend staat om zijn ‘hippie-cultuur’ en ‘party imago’. Van beiden heb ik niet veel meegekregen. Samen met mijn vriendin heb ik vooral genoten. Van de zon, het strand, de zee, eten & drinken en het prachtige uitzicht vanaf ons balkon. Het was een ultieme uitrust vakantie. Wat wel maakt dat ik bij thuiskomst direct besloot om ooit nog eens terug te gaan om het eiland echt te gaan verkennen. Nu hebben we wel een aantal stranden bezocht en zijn we een middag naar Ibiza-stad geweest maar voor mijn gevoel is er nog veel meer te beleven. Daar in Eivissa dronken we een glas watermeloensap op een terras van een fruitig café.

Ibiza stad

Thuisgekomen wilde ik natuurlijk het ‘Ibiza gevoel’ nog even vasthouden dus maakte ik zelf watermeloensap. Je kunt het op verschillende manieren doen en het is super simpel.

Ingrediënten voor watermeloensap verfrissend en verkoelend:

  • watermeloen (zoveel als je sap wilt maken, ik gebruikte een kwart voor drie glazen)

Bereiding van watermeloensap verfrissend en verkoelend:

Snijd een kwart watermeloen (of meer of minder) van de schil en vervolgens in stukken. Verwijder zoveel mogelijk de pitten (als er wat pitjes achterblijven is dat niet erg, deze zijn ook eetbaar).
Doe de stukken in een blender of keukenmachine en laat het geheel draaien totdat het een vloeibaar geheel is. Dit kan ook met een staafmixer. Zorg er dan voor dat je kleinere stukken snijdt voordat je de staafmixer erin zet.

Vervolgens heb je de keuze om het sap te zeven zodat je echt alleen het sap overhoudt of je kunt het direct in glazen gieten en opdrinken. Je hebt dan een soort smoothie. Zelf vind ik het wel lekker als het geheel nog een beetje ‘bite’ heeft. Het voordeel van niet zeven is ook dat je nog vezels binnenkrijgt die anders verloren gaan. Watermeloen mag dan voor het grootste gedeelte uit water bestaan (92-95%) hij bevat ook veel ontzettend stoffen zoals anti-oxidanten en voedingszuren. Alle reden om eens een glaasje te drinken!

watermeloensap Ibiza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.