Wortelsoep waar je blij van wordt

In de herfst vind ik het altijd heerlijk om verwarmende soepjes te maken (en te eten uiteraard). Van deze wortelsoep word je warm en blij.

Ingrediënten:

  • kilo wortels
  • olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • citroensap
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • 1 ui
  • 150 gram rode linzen
  • 1 eetlepel ras-el-hanout (Marokkaans kruidenmengsel)
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 liter groentebouillon
  • blikje kikkererwten
  • wat chilipeper

Bereiden:

Verhit de oven voor op 180 graden. Schil de wortels en snij ze in stukken. Verhit wat olijfolie in een pan met dikke bodem, voeg de wortels toe en laat op op matig vuur 5 minuten fruiten. Schep ze over in een overschaal. Doe er twee tenen knoflook bij (in plakjes), het komijnzaad en besprenkel met wat citroensap. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet 45 minuten in de oven.

Verhit nu weer een beetje olijfolie in de pan. Fruit hierin zachtjes de gesnipperde ui. Voeg 150 gram rode linzen, de ras-el-hanout, laurierblaadjes en de liter bouillon toe. Laat de soep 25 minuten zachtjes koken. Voeg het wortelmengsel uit de oven toe en pureer de soep. Voeg dan de kikkererwten toe en warm het geheel nog even goed door. Maak op smaak met de chilipeper en een scheutje citroensap.

Wortelsoep

Dit recept is gebaseerd op een recept uit Happinez

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.