Zoete aardappel frittata, hapje of maaltijd

Vorige week was de lancering van LIEFKE magazine. Een bijzondere middag waarbij het magazine waar we afgelopen jaar aan hebben gewerkt echt ‘de wereld in ging’. Yfke had een droom, schetste haar plannen in een schriftje en zocht vervolgens mensen om zich heen om dat samen met haar te realiseren. Via een hele ondernemende reis van online naar offline ligt er nu echt een magazine met een ‘boekgevoel’ in de winkels. Super trots dat ik daar aan bij mocht dragen. Bij een feestje horen uiteraard ook hapjes dus maakte ik (onder andere) frittata. Zoete aardappel frittata.

Feestjes

Het leuke van de lancering was ook dat ik mensen ontmoette die ik eerder alleen online kende. Van sommige kende ik enkel de Instagram naam. Die middag bleek weer eens hoe waardevol online is maar ook hoeveel meerwaarde elkaar echt ontmoeten heeft. Er kwamen direct nieuwe ideeën tot stand, er werden verbindingen gelegd en plannen gesmeed.
Veelbelovend voor het nieuwe jaar en de volgende edities van LIEFKE magazine die gaan volgen.
Maar eerst gaan we nog een ander feestje vieren.
Oud & nieuw!

Happen

Dit jaar zijn we thuis met de jaarwisseling en dus gaat manlief traditiegetrouw oliebollen bakken (in kokosolie dit jaar). Familie en vrienden happen op oudjaarsdag altijd gezellig een bolletje mee. We houden van die zoete inval. Ik zorg op mijn beurt voor de hapjes op oudejaarsavond waarbij ik zeker weer deze zoete aardappel frittata maak. Hij is zowel koud, lauw als warm heel lekker en een fijne (verantwoorde) tegenhanger van de bollen.

Dus mocht je nog een hapje zoeken dan is deze frittata makkelijk en lekker.
Je kunt er in combinatie met een lekkere groene salade ook een maaltijd van maken.

Ingrediënten voor de zoete aardappel frittata:

  • 300 gram zoete aardappels (geschild)
  • 2 theelepels kokosolie
  • 1 rode ui
  • 100 gram champignons
  • 1 rode paprika
  • theelepel paprikapoeder
  • eetlepel oregano
  • zout
  • peper
  • eetlepel kerrie
  • 60 gram geraspte harde geitenkaas
  • 4 eieren

Bereiding van de zoete aardappel frittata:

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Snijd eerst de geschilde zoete aardappels in kleine blokjes. Doe ze in een kom en giet er een theelepel kokosolie erbij. Schud de blokjes om en verspreid ze over een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrooi met wat zout en peper.
Bak de zoete aardappel in ongeveer 20 minuten beetgaar. (De ene oven is de andere niet dus kijk even of ze niet te donker worden). Laat ze blokjes wat afkoelen. Zet de oven terug op 180 graden.

Pel de ui en knoflook en snipper deze. Maak de paprika schoon en snijd deze in kleine blokjes.
Snijd ook de champignons in kleine blokjes. Verwarm in een koekenpan de andere theelepel kokosolie en fruit hierin de ui. Voeg vervolgens de paprika, paprikapoeder, kerrie en oregano toe. Fruit even mee. Doe dan de champignons in de pan en bak op hoog vuur onder voortdurend schudden. Zet het vuur dat lager en voeg ten slotte de knoflook toe. Bak nog even kort mee en laat het geheel wat afkoelen.

Klop de eieren in een kom los. Voeg dan de geitenkaas toe en roer de kaas door het eimengsel. Voeg vervolgens ook het groentemengsel en de zoete aardappelblokjes toe en schud het geheel door elkaar.

Bekleed een vierkante bakvorm (ik gebruik een vorm van 20 x 20) met bakpapier. Ik doe altijd het bakpapier in de vorm en klem dit niet tussen de vorm. Op deze manier loopt het eimengsel er niet onverhoopt tussenuit. Ik knip het bakpapier schuin in bij de randen om het vouwen makkelijker te maken.
Stort het hele mengsel in de vorm en verspreid het dan gelijkmatig.
Bak vervolgens de frittata in een minuut of 25 gaar.
Even iets laten afkoelen en dan kun je er blokjes van snijden, dit gaat trouwens heel makkelijk met een pizzasnijder als je die hebt.

Wens je alvast een hele mooie jaarwisseling!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.