Zomerse avonden waarop je lekker buiten kunt eten, wie houdt daar nou niet van?
Er zijn nu zoveel zomerse kleurrijke groenten verkrijgbaar waar je heerlijke en prachtige salades van kunt maken. Deze zomerse salade bevat echt een heleboel vitamines en het is ook vaak zo dat hoe feller de groente van kleur is hoe gezonder hij is. Ik vind het altijd wel van belang dat het ‘verteerbaar’ blijft, met name als je ’s avonds salade eet moet je lichaam nog behoorlijk wat werk verzetten om dit voor het slapen gaan te verwerken. Daarom maak ik de salade minimaal een uur voor de maaltijd aan zodat de zuren al wat voorwerk gedaan hebben en je lijf niet meer zo hard hoeft te werken. En dat aanmaken kan bij deze salade prima, alles blijft heerlijk knapperig en hij krijgt juist een meer intense smaak doordat de dressing kan intrekken.
Snijd de rode kool in hele dunne reepjes met de hand of met behulp van een mandoline of keukenmachine. Schil de wortels met een dunschiller en snijd ze dan ook in dunne reepjes. Verwijder de zaadlijst uit de paprika en snijd deze ook in dunne reepjes. Snijd de lenteritjes in schuine ringetjes. Doe de groenten in een grote schaal en voeg de maïs toe.
Pers de limoen uit en vang het sap op. Pel de knoflook en rasp deze (of snijd piepklein), schil de gember en rasp deze ook heel fijn. Voeg dit samen met een beetje honing toe aan het limoensap. Klop even door elkaar en klop vervolgens de olie erdoor zodat er een dressing ontstaat. Meng de dressing door de salade en zet de salade weg tot gebruik.
Rooster de cashewnootjes in een droge koekenpan knapperig.
Strooi de afgekoelde nootjes vlak voor het opdienen over de salade.
Bestrooi het geheel als finishing touch met wat koriander en goudsbloemblaadjes (als je dat lekker vindt).