bananensoftijs met mango en gemengd fruit

Zelf ben ik niet gek op bananen, wel op de smaak maar niet op dat melige gevoel in mijn mond. Ik zal dan ook niet snel zo een banaan uit het vuistje eten maar in een bananenbrood of muffin vind ik bananen wel heerlijk. Het beste kun je hele rijpe bananen gebruiken in je baksels. Die bruine bananen die eigenlijk niemand meer wil eten krijgen dan toch nog een goede bestemming. En je kunt van die bruine bananen ook ijs maken, super simpel en zonder toevoeging van suiker. Overrijpe bananen zijn namelijk al super zoet van zichzelf. En dit bananensoftijs toetje vind ik dan ook weer heel lekker.
Voor de bereiding heb je wel een sterke blender of keukenmachine nodig.

Benodigdheden voor 4 tot 6 bananensoftijs toetjes:

  • 6 (over)rijpe bananen ingevroren zonder schil
  • 250 gram mango (diepvries)
  • vers fruit naar keuze (ik gebruikte aardbeien, blauwe bessen, meloen en granaatappelpitjes)

Bereiding van het bananensoftijs toetje:

Doe de stukken bevroren banaan samen met de bevroren mango in de keukenmachine en laat het mes zijn werk doen. Maak het fruit naar keuze schoon en maak er een kleine salade van. Na een minuut of vijf in de keukenmachine is jouw softijs klaar. Schep in een kom en schep er een beetje fruitsalade bij.

Super simpel, zo klaar, gezond en super lekker.

Bananensoftijs met mango

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *