Pure chocolademuffins van roggemeel

Oké, ik weet het, er staan al best veel chocolademuffin-, brood- en cakejesrecepten op de site. Maar deze pure chocolademuffins van roggemeel mogen echt niet ontbreken. Dit zijn van die muffin muffins. Groot, luchtig maar niet droog, met een hele pure chocoladesmaak. Hier thuis is dit een nieuwe favoriet. Het idee om met roggemeel te werken komt uit het kookboek ‘The green kitchen travels’. Een super leuk kookboek met vegetarische en vegan buitenlandse recepten. Ik heb het recept behoorlijk aangepast maar het roggemeel dus behouden. Ik vind het namelijk belangrijk om te variëren in voeding dus ook in het gebruik van granen. Roggemeel bevat flink wat vezels en mineralen. Het helpt de suikerspiegel stabiel te houden en rogge is goed voor de darmen omdat het je spijsvertering bevordert.

Ingrediënten voor de pure chocolademuffins van roggemeel (6 stuks):

  • 60 gram roggemeel
  • 65 gram volkoren speltmeel
  • 2 kleine eieren
  • 1 rijpe banaan
  • 20 gram cacao
  • 50 ml kokosolie
  • 125 ml kokosmelk
  • 50 ml dadelstroop
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder
  • snuf Keltisch zeezout
  • 1 el appelazijn
  • 1 tl bakingsoda
  • 40 gram pure chocolade

Bereiding van de pure chocolademuffins van roggemeel:

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

Pel de banaan, breek deze in stukjes en deze samen met de eieren in een mengkom.
Klop het geheel op zodat er een mooi egaal mengsel ontstaat. Voeg dan de dadelstroop, kokosmelk en olie toe en meng dit erdoorheen.

Doe in een andere kom het roggemeel, volkorenspeltmeel, wijnsteenbakpoeder, snufje zout en de cacao. Roer dit goed door elkaar.

Hak de pure chocolade in stukjes.

Meng dan het droge mengsel met het natte mengsel gebruik daarvoor een een mixer.
Dan doe je een theelepel bakingsoda samen met een eetlepel appelazijn bij het beslag en mix het heel kort nog even door. Spatel dan de helft van de gehakte chocolade erdoor en vul de bakvormpjes met het beslag.

Bestrooi de muffins met de rest van de chocolade en bak ze in ongeveer een kwartier tot twintig minuten gaar.

Net uit de oven is de chocolade nog vloeibaar, je kunt er dan nog een heel klein beetje zeezout over heen strooien als je dat lekker vindt.
Laat je het mij weten als je deze pure chocolademuffins met roggemeel hebt gemaakt?

chocolade rogge muffins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *