Quinoa met geroosterde bietjes en pecannoten

Quinoa is een zaad dat al door de Inca’s werd gebruikt als superfood om het uithoudingsvermogen mee te vergroten. Quinoa bevat buiten veel vezels en anti-oxidanten ook veel proteïne (eiwitten). Ik gebruik het om granola mee te verrijken maar ook door salades zoals deze lauwwarme salade met geroosterde bietjes.

Ingrediënten voor de quinoa met geroosterde bietjes voor 4 personen:

  • 200 gram quinoa
  • 700-800 gram rauwe bietjes geschild
  • 2 rode uien
  • 2 eetlepels olijfolie
  • eetlepel tijmblaadjes
  • 200 gram feta of zachte geitenkaas
  • basilicum naar smaak (of peterselie)
  • 50 gram pecannoten
  • zout en peper

Bereiding van de lauwwarme salade:

Verwarm de oven voor op 220 graden (boven- en onderwarmte).
Bereid de quinoa volgens de verpakking. Snijd de bieten in blokjes. Maak de uien schoon en snijd ze in stukken. Doe ze in een schaal en schud ze om met de olijfolie de tijmblaadjes, zout en peper. Spreid het geheel uit op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de bietjes en uien ongeveer 30 minuten in het midden van de oven. Schep het om de tien minuten om. Als de bietjes beetgaar zijn meng je deze met de quinoa, kaas en basilicum. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi ten slotte met de grof gehakte pecannoten. Serveer lauwwarm.

Quinoa met geroosterde bietjes en pecannoten

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.