Eerder schreef ik deze blog over matcha thee. Een unieke ervaring in Japan. Hoe meer ik mij verdiep in het groene poeder hoe enthousiaster ik word. Het mooie is dat het maken van een kommetje matcha thee een ritueel op zich is. Wanneer je dit aandachtig doet de handeling op zich al heel rustgevend. Je moet er echt even tijd voor maken. Er wordt van matcha thee gezegd dat het helpt om je in een diepere concentratie te brengen. Zo zou het heel geschikt zijn om te drinken voor een meditatie of een taak waar je alle aandacht bij nodig hebt. Niet iedereen kan echter wennen aan de specifieke smaak van deze groene thee. Daarom kun je er ook een variatie op bedenken. Matcha latte, groene thee uit Japan maar dan anders.
Kook het water en laat het afkoelen tot ongeveer 70-75 graden.
Verwarm de amandelmelk en klop deze schuimig op (in mijn melkopschuimer wordt de melk 60 graden, dit is perfect voor de latte).
Doe een schepje matcha poeder in een kom of groot glas en doe er het water bij. Klop het met een bamboeklopper er een egale drank van (dit kan ook met een kleine garde). Je kunt een scheutje rijststroop toevoegen als je dat lekker vind. Voeg vervolgens de opgeklopte amandelmelk toe. Klaar is je matcha latte!
(Lekker met matcha cakejes)
2 Comments
Uiteraard!
Een vraag jullie gebruiken amandelmelk is deze ook te vervangen door koemelk!?