Dikwijls denk ik terug aan onze werkelijk fantastische reis naar Japan. We zijn zelfs al weer plannen aan het maken om over een jaar of twee terug te gaan. Niet alleen vanwege het land maar ook omdat onze lieve vrienden daar wonen en het een perfecte combi is. Wat ook een perfecte combi is: deze matcha pannenkoeken met aardbeien. Ik leerde de ‘echte’ matcha kennen in Japan en het was liefde op het eerste gezicht. Sindsdien heb ik al wat geëxperimenteerd met het groene theepoeder.
Matcha en aardbeien vind ik sowieso echt een hele lekker combi. Eerder maakte ik al een taart met deze combi. De ‘aardbeienjam’ bij deze pannenkoeken maak je eenvoudig zelf door wat aardbeien te pureren met wat chiazaad. Chiazaad heeft de eigenschap om vocht op te nemen en zo in een soort gelei te veranderen, super makkelijk en super gezond.
Deze pannenkoekjes ga ik de volgende keer combineren met adukibonenpasta, typisch Japans en ook eenvoudig te maken. Het kost alleen wel even wat tijd om de bonen te weken en te koken. Maar daarover later meer. Hier eerst het recept voor matcha pannenkoeken met aardbeien (echt een lekker ontbijt).
Ontdoe de aardbeien van hun kroontjes, snijd ze doormidden en doe ze in een kom. Pureer ze vervolgens met een staafmixer. Roer er dan de vanillepoeder en het chiazaad door (en eventueel een drupje honing). Zet weg tot gebruik.
Klopt de theelepel matcha door de amandelmelk (gebruik hier eventueel de staafmixer voor zodat het goed mengt). Doe het rijstmeel samen met het snufje zout en het ei in een mengkom. Voeg dan de amandel-matchamelk hier aan toe en klop het een garde tot een egaal beslag. Dit is best dun. Verwarm een beetje kokosolie in een koekenpan en bak hierin de matcha pannenkoeken.
Snijd wat aardbeien in plakjes. Besmeer de pannenkoeken met de aardbeienjam en verdeel wat plakjes aardbei erover. Rol op en snijd doormidden. Serveer de pannenkoeken met wat aardbeien.
Itadakimasu!