Groen is, samen met hemelsblauw en zonnig geel, mijn lievelingskleur. In China staat de kleur groen voor een lang leven. En groen is een kleur die een ontspannende en rustgevende werking heeft, daarom is een wandeling in het bos (het bekende ‘bosbaden’) ook zo heilzaam. Ik probeer iedere dag groene voedingsmiddelen tot me te nemen, van spinazie en broccoli tot groene thee. Daarom leek het me een mooi idee om groene thee in granola te verwerken. Matcha granola met amandelen werd uiteindelijk het recept.
Er staan meer recepten met matcha op de site. Ik ben matcha gaan gebruiken na mijn reis naar Japan waarbij ik op vele manieren kennis mocht maken met dit gezonde poeder vol antioxidanten. En je kunt het dus niet alleen gebruiken om een kop thee van te zetten. Je kunt er ook taart mee maken, cakes van bakken en dus verwerken in je ontbijt.
Bekleed allereerste een bakblik met bakpapier en verwarm de oven voor op 120 graden hetelucht.
Strooi de kokosvlokken op het bakblik. Ze komen onder de granola te liggen omdat ze anders te veel kleuren. Meng vervolgens in een grote kom alle ingredienten door elkaar behalve de moerbeien. Verdeel dan dit mengsel over de kokosvlokken. Schuif het bakblik in de oven voor een half uur. Schep na een half uur de granola met de kokosvlokken door elkaar en zet het geheel nog een kwartier in de oven. Laat het vervolgens helemaal afkoelen. Voeg de moerbeien of ander gedroogd fruit toe en bewaar de granola in een goed afsluitbare (weck)pot.
Heel lekker met (plantaardige) yoghurt en wat vers fruit.