De eerste aardbeien in de moestuin zijn rijp, wat een feest! Zomerkoninkjes in de lente. Aardbeien zijn super gezonde vruchtjes die als enige in zijn soort zaadjes aan de buitenkant heeft in plaats van binnenin. Helaas worden aardbeien die gangbaar verbouwd worden vaak blootgesteld aan tal van middelen die je liever niet eet. Daarom geniet ik extra van de biologische exemplaren uit eigen tuin. Aardbeienslof, gluten- en lactosevrij maak je uiteraard met aardbeien maar je kunt er ook lekker ander fruit bij gebruiken. Een slof verwijst naar de vorm van de taart. Je hebt speciale sloffenringen maar ik maakte hem in een langwerpige quiche vorm. Je kunt er natuurlijk ook een rond taartje van maken. Aardbeien zijn echt favoriet hier in huis. Ik maak er ook graag jam zonder suiker van, of verwerk ze in een salade (gouwe ouwe dat kun je ook wel zien aan de foto) of wat dacht je van deze matcha pannenkoeken?
Voor de bodem:
Voor de vulling:
Voor de topping:
Verwarm allereerst de oven voor op 150 gram (hetelucht).
Doe alle ingrediënten voor de bodem in de kom van de keukenmachine en maal hier een kruimelig maar iets plakkerig deeg van. Verdeel het deeg over de bodem van de bakvorm en druk goed aan zodat je een egale taartbodem krijgt. Bak de bodem 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat vervolgens afkoelen.
Haal de kroontjes van de aardbeien en snijd in stukken. Pel de banaan en breek die ook in stukken. Pureer het fruit met een staafmixer door elkaar. Meng vervolgens de kwark erdoorheen. Verwarm 50 ml water en los de gelatinepoeder hierin op. Roer de vloeibare gelatine dan goed door het kwarkmengsel.
Giet het kwarkmengsel over de afgekoelde taartbodem. Zet de taart in de koelkast en laat het geheel even opstijven. Ontdoe de rest van de aardbeien van hun kroontje en snij de vruchten in plakjes. Drapeer na ongeveer een half uur de aardbeien over de taart en laat het dan nog een paar uur opstijven. Maak eventueel af met nog wat extra fruit voor het opdienen.