Chocolade-cashewnotenballetjes

Soms heb je gewoon zin in iets lekkers. Ik maak regelmatig deze bountyballetjes en bak vaak iets voor tussendoor maar als ik weinig tijd heb of snel zin heb in iets lekkers dan maak ik kleine snoep balletjes zoals deze chocolade-cashewnotenballetjes. Je kunt er volop mee experimenteren zodat je iedere keer een ander smaakje hebt. Binnenkort ga ik ook een ‘appeltaart’ balletjes maken, daar begint het echt de tijd voor te worden. ‘Guiltfree’ snoepen oftewel verantwoord snoepen.

Ingrediënten voor de chocolade-cashewnotenballetjes (12 stuks):

  • 75 gram cashewnoten (ongebrand)
  • 25 gram dadels (zonder pit)
  • 30 gram cacao nibs of extra pure chocolade
  • 2 eetlepel biologische pindakaas
  • 1 eetlepel biologische ‘rauwe’ honing*

Bereiding van de chocolade-cashewnotenballetjes:

Doe alle ingrediënten in de kom van de keukenmachine (of sterke blender).
Let er wel op dat, wanneer je gedroogde dadels gebruikt, je deze even in grove stukken snijdt en als je chocolade van een reep gebruikt deze ook even een grove stukken hakt.
Meng alle ingrediënten goed door elkaar, het hoeft niet heel fijn gehakt.
Haal het deeg uit de kom en kneed het door. Maak er kleine balletjes van.

Laat ze een beetje opstijven in de koelkast indien nodig en bewaar ze  in de koelkast (indien nodig ;)).

chocoballetjes

 

 

 

*Met rauwe honing bedoel ik honing die niet is verhit. Je kunt vaak goede honing kopen bij een imker in de buurt. Deze slingert zijn honing uit de raten en stopt het vervolgens in een potje. Reguliere of ‘gangbare’ honing die je koopt in de supermarkt is vaak meer suikerwater dan honing. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.