Chocoladecake met kersen (glutenvrij)

Chocoladecake met kersen (glutenvrij)

Kersen en chocolade zijn wat mij betreft een gouden smaakcombinatie En nu het weer kersenseizoen is verwerkte ik kersen in een bananenbrood. De structuur is net als cake alleen dan zonder toegevoegde suiker, het zoete komt enkel van fruit. Chocoladecake met kersen en ook nog eens glutenvrij.

Volgens mij heb ik al eerder enthousiast over kersen geschreven. Dat komt omdat kersen zogenaamde fytonutriënten bevatten. Volgens de laatste onderzoeken wel 21 verschillende soorten. Deze stoffen werken samen als antioxidanten, stoffen die je cellen beschermen. Daar wil je er dus veel van eten. In deze cake zit maar 100 gram kersen verwerkt, dat lijkt weinig maar wist je dat 100 gram kersen al 43% is van de aanbevolen hoeveelheid vitamine A?

Kortom nu de kersen de komende tijd in het seizoen zijn zou ik er maar van genieten.

Chocoladecake met kersen (glutenvrij)
Ingrediënten:

  • 150 gram boekweitmeel
  • 120 gram amandelmeel
  • 100 ml plantaardige melk
  • 50 gram cacaopoeder
  • 8 gedroogde abrikozen
  • 3 eieren
  • 3 bananen
  • 1 tl vanillepoeder
  • 100 gram verse kersen + 5 als garnering
  • 1 el appelazijn
  • snuf zout
  • 1 tl bakingsoda
  • optioneel nog wat gehakte noten

Chocoladecake met kersen (glutenvrij)
bereiding:

Verwarm de oven voor om 160 graden hetelucht.

Bekleed vervolgens een cakeblik met bakpapier (of vet de vorm in met kokosolie).

Schil de bananen en breek ze in stukken. Doe ze samen met de abrikozen en eieren in de mengkom van de keukenmachine. Meng tot een luchtig geheel.

Doe ondertussen amandelmeel, boekweitmeel, cacao, vanillepoeder en een snuf zout in een andere kom. Roer het door elkaar.

Onpit dan de kersen en snijd de vruchten in vieren.

MIx vervolgens het banaanmengsel door het meelmengsel. Giet de plantaardige melk erbij en voeg dan bakingsoda en appelciderazijn toe. Mix nog even kort door. Spatel ten slotte de kersen luchtig door het beslag. Giet het beslag in de cakevorm en verdeel de losse kersen over de cake.

Bak vervolgens de cake in ongeveer 45 minuten gaar. Check de cake tussen door, iedere oven is immers anders. De cake is gaar als een sateprikker of metalen caketester en ‘droog’ uitkomt. Laat de cake helemaal afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Chocoladecake met kersen (glutenvrij)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.