Eenvoudige mungbonensoep (vegan)

Mungbonensoep voor LFK magazine

Voor de LFK magazine bedacht ik alweer een hele tijd geleden dit eenvoudige recept dat past bij het thema van het nummer: stilte. Met het wisselen van de seizoenen kruip je wat extra naar binnen om goed voor jezelf te zorgen. De natuur geeft het voorbeeld de bomen laten hun bladeren vallen om zich voor te bereiden op de winter. die in rust zijn Eenvoudige mungbonensoep is de een van drie recepten die ik met je deel die ik maakte voor dit thema. Droge bonen vind ik een mooi voorbeeld van stilte. Ze lijken levenloos maar niets is minder waar. Let maar eens op wat er gebeurt wanneer je mungbonen een nacht laat weken. Ze laten namelijk razendsnel hun vitaliteit zien door te ontkiemen. Het mooie van dit proces is er ook veel vitamine C ontstaat.

Dit soeprecept heeft wat weg van het milde detox recept wat ik al eerder deelde. Wist je trouwens dat wanneer je mungbonen volledig laat ontkiemen dat je dan taugé hebt? Leuk om een keer te proberen! Kiemen zijn klein maar krachtig. Ben je benieuwd naar de kracht van kiemen? Hier kun je er meer over lezen.

Eenvoudige mungbonensoep
ingrediënten (voor 2-4 personen*):

  • 750 ml groentebouillon
  • 100 gram gekookte mungbonen
  • 1 prei
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1/2 rode peper
  • 3 cm verse gemberwortel
  • 1 tl serehpoeder
  • 2 el olijfolie
  • optioneel wat citroensap

Mungbonensoep
bereidingswijze:

Pel en snipper allereerst de ui en knoflook. Halveer dan de prei in de lengte en snijd vervolgens in halve ringen. Schil de gember. Hak de gember en rode peper fijn.

Verwarm een soeppan en giet de olijfolie erin. Fruit de ui, knoflook, prei, rode peper, gember en sereh een paar minuten op zacht vuur.

Giet er vervolgens de groentebouillon bij. Kook de soep 10 minuten en voeg dan de mungbonen toe. Kook het geheel nog een paar minuten. Breng desgewenst op smaak met wat citroensap.

Mungbonensoep voor LFK magazine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.