Eiersalade met tomaat (en zonder e-nummers)

Vroeger toen ik een klein meisje was (jaar of zes) gingen we op vakantie naar Zuid-Frankrijk. Als lunch at ik daar regelmatig vers stokbrood met deze eiersalade met tomaat. Ik was er gek op en ik ben er nog steeds gek op. Meestal maak ik het in de zomer, als de tomaten lekker rijp zijn, mijn kinderen zijn er ook weer dol op.

Toen ik laatst tijdens de inkopen voor een verjaardagsfuif  met een bakje eiersalade in mijn hand stond en de verpakking las besloot ik ook voor feestjes deze eiersalade te gaan maken. De meeste prefab hap zit namelijk vol met toevoegingen die ik eigenlijk niet wil eten. Het kost even wat tijd maar niet echt veel en het mooie is ook nog dat het budget technisch gezien echt een stuk voordeliger is dan wanneer je de bio variant koopt in de super.

De reacties op deze eiersalade met tomaat van familie en vrienden op de fuif met waren zo enthousiast dat ik het eenvoudige recept graag met je deel. Ben benieuwd op welke feestje ik ‘mijn’ eiersalade ga terug zien;).

Ingrediënten voor de eiersalade met tomaat (flinke bak):

  • 4 hard gekookte eieren
  • 2 tomaten
  • handje peterselie
  • 2-3 eetlepels biologische mayonaise
  • 1 tl kerriepoeder
  • zout en peper naar smaak

Bereiding van de eiersalade met tomaat:

Pel de eieren en snijd ze in kleine stukjes.
Dan snijd je de tomaten in kwarten en verwijder je de zaadjes. (Je kunt ook de tomaten ontvellen maar dat doe ik niet bij dit recept). Verdeel de kwarten ook in kleine blokjes.
Hak de peterselie fijn (of gebruik diepvries peterselie).

Doe dan het ei met de tomaat en de peterselie in een kom.
Voeg de mayonaise en kerriepoeder toe. Roer door elkaar en maak op smaak met zout en peper.

Serveer met een toasje of stokbroodje
(of eet het gewoon als broodbeleg bij de lunch).

eiersalade met tomaat 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.