Mocht je nog een receptje zoeken voor de paasbrunch dan zijn deze eimuffins met tuinerwten een lekker idee. Maar wij eten deze muffins ook graag als ‘vleesvervanger’. Vleesvervangers is de winkel bevatten vaak nog veel ingredienten waar ik niet bepaald blij van word zoals snelle suikers en smaakversterkers. Daarom maak ik graag zelf bijgerechten die eiwitten bevatten, niet omdat ze vlees moeten vervangen maar omdat ze bijdragen aan een gevarieerde maaltijd. Door meerdere gerechtjes te maken en daar ook groenten in te verwerken eet je makkelijk meer groenten.
Zo kun je ook burgers maken van bietjes (ik zal het recept binnenkort delen), of paddenstoelen. Maar ook volledige plantaardige wortelkoekjes behoren tot de mogelijkheden. Eiwitten zijn belangrijke bouwstenen, ze zijn nodig voor groei en herstel. Vooral spierweefsel is grotensdeels opgebouwd uit eiwit. Vlees is niet nodig om voldoende eiwitten binnen te krijgen er zijn genoeg andere bronnen, zoals deze eimuffins dus ;).
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pel allereerst de ui en knoflook, snipper ze fijn. Verwarm een koekenpan en giet hier een scheutje olijfolie in. Fruit de ui en knoflook op matig vuur. Breek de eieren boven een kom en klopt luchtig op met wat zout en peper. Snijd de feta in kleine blokjes en voeg deze bij het ei.
Voeg de kerrie en tuinerwten toe aan de koekenpan en bak kort mee.
Haal de pan van het vuur, voeg eventueel wat das- of bieslook toe.. Laat het mengsel wat afkoelen en roer het groentenmengsel rustig door het eimengsel.
Bekleed een muffinvorm met papieren vormpjes of vet de vorm goed in. Verdeel het mengsel over de vorm en verdeel de pitten over de muffins.
Bak de muffins in ongeveer vijftien minuten goudbruin en gaar.