Energierepen met noten, pitten en cranberry’s

Eerder deelde ik al een recept van energierepen die ik maakte voor de expeditie van manlief naar Finland. Buiten de frisse repen maakte ik ook nog een andere smaak. Energierepen met noten, pitten en cranberry’s . Deze vielen ook erg in de smaak bij zoonlief. Die was zo enthousiast dat hij ongeveer het hele bakje met repen, dat ik extra had gemaakt voor de ’thuisblijvers’, als lunch mee naar school nam.

Dat was dan eigenlijk net niet de bedoeling. Maar aan de andere kant ook wel een goed teken. Je snapt dat ik heel snel weer een voorraadje ga maken.

Energierepen met noten, pitten en cranberry’s
Ingrediënten voor 8 repen:

  • 20 gram pompoenpitten
  • 50 gram cranberry’s
  • 40 gram krenten
  • 4 dadels
  • 1 flinke el kokosolie
  • 20 gram pecannoten (of walnoten)
  • 20 gram (gezouten) pistachenoten
  • handje kokos

Energierepen met noten, pitten en cranberry’s
Bereiding:

Het fijne van energierepen is dat het helemaal niet moeilijk is om te maken. Doe de dadels samen met de kokosolie, de krenten en cranberry’s in de kom van je keukenmachine of blender. meng goed totdat er een kleverige massa is ontstaan. Hak de noten grof en de pitten eventueel. Ik hou wel van een beetje bit dus laat ik die graag heel. Vervolg kneed je de noten door het vruchten mengsel.

Bekleed dan de bodem van een cakeblik met een stukje bakpapier. Dit gaat makkelijk als je eerst even de bodem van je blik overtrekt op een stukje bakpapier en dit uitknipt. Vervolgens verdeel je het mengsel gelijkmatig over de bodem. Ik doe dat graag met de hand maar je kunt er ook een achterkant van een lepel voor gebruiken.

Laat vervolgens het bakblik met de reep een paar uur in de koelkast ‘opstijven’. Maak vervolgens de randen los en stort de reep op een plank. Doe dit in 1 snelle beweging zodat de reep niet breekt. Snijd de reep met een scherp mes in kleinere reepjes. Bestrooi vervolgens beide kanten met een beetje kokos, druk een beetje aan zodat er een klein laagje ontstaat.

Je kunt de energierepen met noten, pitten en cranberry’s  omwikkelen met een stukje bakpapier als wikkel. Bewaar op een koele plaats (maar pas op, voordat je het weet zijn ze weg ;)).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.