Griekse tzatziki maak je heel gemakkelijk lekker zelf. Deze frisse ‘saus’ op basis van yoghurt, knoflook en komkommer eten wij graag bij falafel. Maar het is ook een lekker smeersel voor bij een stukje brood. Of je kunt er verschillende groenten in dopen, lekkere frisse dipsaus. Echt een zomers bijgerecht. Net zoals deze kruidenboter en deze Marokkaanse spiesjes voor op de bbq.
Doe eerst de Griekse yoghurt in een kom.
Pel dan de teen knoflook en snijd deze piepklein of gebruik een knoflookpers.
Doe vervolgens de knoflook bij de yoghurt.
Schil de komkommer. Snijd deze in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijst.
Rasp de komkommer en laat uitlekken in de vergiet (je kunt de komkommer een beetje uitknijpen).
Hak de peterselie en bieslook fijn en voeg samen met de komkommer bij het yoghurt-knoflook mengsel.
Roer goed door en maak op smaak met versgemalen peper en wat zout.
Sprenkel er als laatste wat olijfolie op.