Kruidenboter met knoflook en bloemen.

In de supermarkt kan je kant en klare kruidenboter kopen. Wel eens gekeken wat er allemaal voor een ingrediënten in dat plastic kuipje zitten? Zelf knoflookboter, kruidenboter of knoflook met kruiden boter maken is zo makkelijk. Ik deel graag een klein receptje voor zelfgemaakte kruidenboter met knoflook en bloemen met je. Supersnel klaar, heerlijk en je weet precies welke ingrediënten erin zitten. Het mooie is dat je eindeloos kan variëren. De bloemen zijn optioneel maar ze geven je boter wel net dat ietsje meer.

Ingrediënten voor het basisrecept:

  • Half pakje roomboter op kamertemperatuur
  • 1 teentje knoflook heel klein gesneden
  • verse bieslook klein geknipt
  • verse peterselie fijn gesneden
  • snufje zout (liefst beetje grof gemalen uit de molen
  • naar smaak versgemalen vier seizoenen peper
  • wat bloemetjes van de bieslook en een paar viooltjes (optioneel)

Bereiden:

Alle ingrediënten door elkaar roeren en dan tot gebruik wegzetten in de koelkast. Het lekkerste is om de boter ’s morgens te maken en hem dan ’s avonds op een broodje te smeren. Je kunt variëren door er bijvoorbeeld bloemetjes van bieslook aan toe te voegen of bloemblaadjes van andere eetbare bloemen, zo krijg je een heel fleurig botertje.

 

kruidenboter met knoflook en bloemen

 

1 Comment

  1. Madelon schreef:

    Thanks voor het recept!! Ga ik zeker van de zomer maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.