Hartig pompoenbrood

Hartig pompoenbrood

Het is herfst dus tijd voor pompoen! En laat ik daar dit jaar nou een enorme oogst van hebben. Ik heb zelfs de jaarlijkse pompoenwedstrijd van de moestuinvereniging gewonnen. 48,3 kilo schoon aan de haak. Dus… we eten voorlopig nog wel even pompoen want het is niet gebleven bij deze ene flinkerd. Hartig pompoenbrood ontbrak nog op de site dus daar heb ik nu verandering in gebracht. Binnenkort ga ik nog wat meer experimenteren met een volledig glutenvrije variant.

Mocht je trouwens, net als ik, behoorlijk wat pompoen hebben zijn er echt tal van mogelijkheden. Zoet zoals deze heerlijke cake, wafels of pannenkoekjes of hartig zoals deze soep (onze favoriet op het ogenblik), curry of gewoon als lekker bijgerecht. Als je trouwens in de zoekbalk ´pompoen´ intikt krijg je het overzicht.

Hartig pompoenbrood
Ingrediënten:

  • 350 gram gare pompoen
  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram volkorenspeltmeel
  • 2 eieren
  • 50 gram Griekse yoghurt
  • 1 el paprika poeder
  • snuf zout
  • 8 blaadjes verse salie
  • 60 gram feta
  • handje pompoenpitten
  • 1 tl bakingsoda

Hartig pompoenbrood
Bereidingswijze:

Verwarm allereerst de oven voor op 170 graden (hetelucht).

Ik rooster altijd een hele pompoen (zonder pitten en in stukken) op een bakplaat in de oven, 25 minuten op 170 graden. Deze gare pompoen gebruik ik dan voor soep, brood, smoothie of cake. je kunt de pompoenstukken ook stomen.

Doe de pompoen met de eieren en yoghurt in de mengkom van een keukenmachine. Pureer tot een glad mengsel. Dit kan trouwens ook met een staafmixer. Snijd 5 blaadjes salie in reepjes.

Meng de melen, paprikapoeder en een snuf zout door elkaar. Voeg het pompoenmengel aan het meelmengsel toe en mix even met een handmixer tot een mooi deeg. Voeg de bakingsoda, de gesneden salie en verkruimelde feta toe en spatel dit door het beslag.

Bekleed een cakeblik met bakpapier en stort het deeg hierin. Strijk glad. Leg de overgebleven blaadjes salie bovenop en bestrooi met de pompoenpitten. Bak het brood in 50-60 minuten gaar op 170 graden.

Hartig pompoenbrood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.