Knoflookboter met Oost-Indische kers

In het voorjaar zaaide ik Oost-Indische kers in een potje. Er kwam een plantje uit en dus plantte ik dat in de moestuin. Blijkbaar had er in dat potje ook een courgettezaadje gezet. Met als resultaat een bloemenzee met in het midden een courgetteplant. Prachtige combi. Niet alleen de bloemen van de Oost-Indische kers zijn lekker maar ook de jonge blaadjes. Heerlijk om een kleurig smeersel van te maken. Knoflookboter met Oost-Indische kers.

Eerder heb ik wel eens geschreven over de smaak van de bloemen van Oost-Indische kers. Super smaakvol, zoet en pittig tegelijk. De blaadjes hebben ook iets peperigs in zich. Ze helpen bij de spijsvertering en bevatten ontstekingsremmende stoffen. De kleur van de bloemen is opvallend en varieert van knalgeel, oranje tot dieprood. Wanneer de bloemen uitgebloeid zijn kun je de zaden inleggen als kappertjes. Een prachtige plant voor in de moestuin die enorm groot kan worden en uitbundig kan bloeien.

En mocht je geen Oost-Indische kers in de tuin hebben dan maak je toch heel makkelijk deze kruidenboter met knoflook en groene kruiden? Want zeg nou zelf, er gaat niets boven zelfgemaakt. Met of zonder bloemen, allemaal lekkerder dan uit de winkel.

Knoflookboter met Oost-Indische kers.
Ingrediënten:

  • 100 gram biologische grasboter op kamertemperatuur
  • 10 bloemen van de Oost-Indische kers
  • 5 jonge blaadjes van de Oost-Indische kers
  • 1 klein teentje knoflook
  • snufje Keltische zeezout

Knoflookboter met Oost-Indische kers.
Bereiding:

Het maken van deze boter is super makkelijk. Snijd de bloemen en blaadjes klein. Roer ze vervolgens door de boter samen met het fijngehakte teentje knoflook en de snuf zout. zet de boter vervolgens koel weg.
Het lekkerst is het als je de smaken een paar uurtjes laat intrekken en vervolgens op een vers broodje of cracker smeert. En je kunt natuurlijk nog een bloem gebruiken ter garnering voor een ‘wauweffect’.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.