Knolselderij-appelsoep met walnoten

Zoek je nog het perfecte soepje voor de feestdagen? Zoek dan niet verder. Deze knolselderij-appelsoep is een absolute topper. Zacht, romig met een iets frisse nasmaak door de appel. Het fijne is dat het geen ingewikkeld recept is, dat je hem makkelijk van te voren kunt bereiden (komt de smaak alleen maar ten goede) en dat hij er chique uitziet door de garnering van peterselie en walnoten. Knolselderij bevat het meeste vitamine K, maar ook vitamine C en verschillende B vitamines. Verder bevat deze knol ook verschillende mineralen en antioxidanten. Krachtig knolletje dus.

Knolselderij is een veelzijdige groente. Je maakt er ook heerlijke sticks van of een salade voor op een toastje.

Ingredi├źnten voor de knolselderij-appelsoep (6-8 personen):

  • 1 knolselderij (ongeveer 600-700 gram)
  • 2 appels
  • 1 liter groentebouillon
  • 100 ml plantaardige room
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • takje verse rozemarijn
  • handje walnoten
  • handje peterselie
  • scheutje olijfolie

Knolselderijsoep
bereidingswijze:

Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Ik snij er eerst parten van zodat het schillen makkelijker gaat.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ook in blokjes.

Pel de ui en knoflook en snipper ze.
Ris de blaadjes van het takje rozemarijn en hak ze fijn.
Verwarm de olie in een pan met dikke bodem op matig vuur en fruit de ui en knoflook glazig.
Doe de rozemarijn erbij en schep even om.
Voeg dan de knolselderij en appel schep weer even om en voeg dan de bouillon toe.

Breng het geheel aan de kook en laat de soep ongeveer een half uurtje koken totdat de knolselderij en appel gaar zijn. Pureer de soep met een staafmixer (of met behulp van een blender).

Je kunt de soep nu af  laten koelen tot gebruik (bijvoorbeeld de volgende dag).
Of je maakt de soep direct af.

Roer dan de room erdoorheen en maak op smaak met peper en zout.
Garneer met gebroken walnoot en wat peterselie.

Klaar is je feestelijke soep!

knolselderij-close

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.