Kom uit je hoofd!

Op weg naar harmonie tussen denken en voelen

“Zit je goed, wat voel je in je lijf?” Ik zit met mijn ogen dicht tegenover Frank, een man die ik tot een minuut geleden nog niet ‘kende’. Ik vertel hem over de spanning in mijn schouders. “Kan je er naartoe ademen?” Ik doe mijn best maar merk ook dat het behoorlijk buiten mijn comfortzone is om hier, tussen allemaal ‘vreemden’, met mijn ogen dicht, een lichaamsverkenning te doen. Toch lukt het me om mijn ademhaling steeds meer te verdiepen. Frank geeft rustige aanwijzingen, ik mompel af en toe wat terug.

Kom uit je hoofd door Lisette Thooft

Ik volg een workshop/lezing/boekpresentatie van Lisette Thooft, die je misschien wel kent van haar publicaties in Hapinnez of van haar boeken over spirituele groei en bewustzijn. De titel van haar nieuwste boek is: ‘Kom uit je hoofd’. Dat sprak me direct zo aan dat ik samen met een vriendin op zondagochtend naar Amsterdam toog.
De locatie van de bijeenkomst is de gele pomp in Amsterdam Noord, een rommelige en ongedwongen locatie die zich goed leent voor een milde vorm van lichaamswerk. Zo doen we onder andere een geleide meditatie, masseren we elkaars rug en doen we een bodyscan. Tussen de oefeningen door vertelt Lisette over de totstandkoming van haar boek. Het verhaal van haar eigen zoektocht om van haar hoofd in haar lijf te komen.

Trauma

Als kind lopen we allemaal, vroeg of laat, een trauma op. Dat kan een heftig trauma zijn, zoals in het geval van Lisette, maar het kan ook zo zijn dat je in een liefdevol nest opgroeit en op een gegeven moment schrikt van een terechtwijzing. We zoeken dan veiligheid in ons hoofd en verlaten ons lijf. Heel veel mensen lopen hierdoor met spanningen en onverwerkt verdriet rond wat zich kan uiten in buikpijn, rugpijn of spanning in nek- en schouders. Na een bijzondere middag vertrekken we met een ,door Lisette gesigneerd, exemplaar van ‘Kom uit je hoofd’ huiswaarts. Dankbaar voor de ervaring en nieuwsgierig naar de inhoud van het boek.

Stembevrijding en urinetherapie

In ‘Kom uit je hoofd, op weg naar harmonie tussen denken en voelen’, beschrijft Lisette in een aantal overzichtelijke hoofdstukken hoe je kunt leren voelen zodat je ook echt kunt ‘zijn’. Verdrongen gevoelens blijven in je lichaam hangen en ondermijnen je geluk. Lisette koos ervoor om wel gelukkig te worden en ze deelt haar persoonlijke ervaringen op het gebied van stembevrijding, urinetherapie, ayahuasca, rebalancing en vele andere methoden. Ze beschrijft dit proces op een manier die je raakt. Confronterend openhartig maar vooral vol compassie. Buiten de persoonlijke ervaringen bevat het boek heel veel interessante weetjes, oefeningen en verwijzingen zodat je als lezer zelf ook aan de slag kunt met lichaamswerk.

‘Kom uit je hoofd’ is een boek dat je aan het denken zet ,maar belangrijker nog, je vooral laat voelen wat je lieve lijf je te vertellen heeft.

Kom uit je hoofd

 

Lees hier meer over Lisette Thooft

3 Comments

 1. Myrthe schreef:

  Heel graag gedaan!

 2. Yvonne schreef:

  interessant, dit spreekt me wel aan; dank je wel voor de tip Myrthe!

 3. Bea schreef:

  Geweldig boek.
  Had deze ervaring /ontmoeting niet willen missen.
  Lisette heeft er een fan bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.