Matcha bliss balls voor een speciale gelegenheid

Allereerst natuurlijk een gelukkig nieuwjaar! Door de feestdagen is het plaatsen van recepten er een beetje bij ingeschoten. Helemaal niet erg natuurlijk maar deze matcha bliss balls wil ik je toch echt niet onthouden. Een prima start van het nieuwe jaar wat mij betreft.

Eerder schreef ik al dat ik voor de lancering van het eerste nummer van LIEFKE magazine hapjes mocht verzorgen. Spannend maar vooral heel leuk, net als de lancering zelf. Wat geweldig om betrokken te zijn bij het magazine en daarin te doen wat ik het liefste doe. Bliss balls passen wat mij betreft perfect bij bijzondere momenten. Iets met matcha mocht niet ontbreken, over dit Japanse groene theepoeder heb ik al eerder geschreven. Ik heb er ook al recepten mee gedeeld. Dus maakte ik niet alleen de cashew-choco of de tropische bliss balls maar ook… Matcha bliss balls.

Bliss vind ik trouwens een heel mooi woord, het laat zich in het Nederlands maar moeilijk vertalen. Als ik aan bliss denk zie ik iets glinsterends, iets dat schittert en straalt. Ik denk dat het zich het best laat vangen in ‘gelukzaligheid’. Een prachtige samenvoeging van geluk en zaligheid, dat is wat voeding ook kan oproepen. Genieten van lekker, puur en voedend eten. Voor deze bliss balls gebruik ik daarom (vanzelfsprekend) enkel biologische producten.

Ingrediënten voor de Matcha bliss balls:

  • 90 gram amandelen (ik gebruikte zowel met vlies als zonder, half om half)
  • 60 gram hazelnoten
  • 20 gram geraspte kokos
  • 2 el vanille extract*
  • 130 gram dadels (ontpit)
  • 2 el matcha poeder (en wat extra om mee te bestuiven)

Bereiding van de Matcha bliss balls:

Doe de dadels samen met de hazelnoten, amandelen, kokos en vanille extract in de kom van de keukenmachine en draai het goed door elkaar totdat alles redelijk fijn is. Doe dan de matcha erbij en laat nog even draaien. Het is als het goed is wat korrelig. Neem kleine beetjes van het matcha mengsel in je hand, kneed en draai er mooie balletjes van. Leg op een bord en laat de balletjes nog even wat harder worden in de koelkast. Bestrooi ze voor het serveren met wat extra matcha.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.