Met maar een paar ingrediënten toch iets lekkers en gezonds bakken?
Deze muffins van amandelmeel zijn luchtig, zacht en subtiel zoet.
Amandelmeel is niets anders dan gemalen amandelen.
Het bevat vitamines en mineralen waaronder vitamine E, wat goed is voor je huid.
Mooi en lekker eten. Glutenvrij en koolhydraatarm.
Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht).
Zet een muffin vorm klaar met papieren bakvormpjes.
Splits de eieren. Klopt het eigeel los met de honing.
Voeg dan de vanillepoeder toe en de amandelmeel.
Smelt de roomboter en voeg dit dan toe.
Mix alles goed door.
Klopt in een andere kom het eiwit tot stevig schuim.
Spatel dan het amandelmeel mengsel door het eiwitschuim.
Lepel het beslag in de papieren vormpjes in de muffinvorm.
Leg op iedere muffin ongeveer vier vruchtjes, ik gebruikte frambozen en blauwe bessen uit de vriezer.
Bestrooi elke muffin met wat amandelsnippers.
Bak de muffins in 15 a 20 minuten gaar.
En wat vind je van mijn schaal? Ook zelfgemaakt 🙂
2 Comments
Hi Maartje, sorry voor de late reactie. Ik snap dat het veel lijkt maar dat is het niet. Hierdoor worden het hele luchtige muffins. Heb je ze gemaakt?
Is drie eieren op 100 gram meel niet teveel?