Muffins van amandelmeel

Met maar een paar ingrediënten toch iets lekkers en gezonds bakken?
Deze muffins van amandelmeel zijn luchtig, zacht en subtiel zoet.
Amandelmeel is niets anders dan gemalen amandelen.
Het bevat vitamines en mineralen waaronder vitamine E, wat goed is voor je huid.
Mooi en lekker eten. Glutenvrij en koolhydraatarm.

Ingrediënten voor de muffins van amandelmeel  (11 stuks):

  • 100 gram amandelmeel
  • 3 eieren
  • 85 gram roomboter
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 1 eetlepel honing
  • rood fruit (kan uit de diepvries)
  • handje amandelsnippers

Bereiden van de muffins van amandelmeel met rood fruit:

Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht).
Zet een muffin vorm klaar met papieren bakvormpjes.

Splits de eieren. Klopt het eigeel los met de honing.
Voeg dan de vanillepoeder toe en de amandelmeel.
Smelt de roomboter en voeg dit dan toe.
Mix alles goed door.

Klopt in een andere kom het eiwit tot stevig schuim.
Spatel dan het amandelmeel mengsel door het eiwitschuim.

Lepel het beslag in de papieren vormpjes in de muffinvorm.
Leg op iedere muffin ongeveer vier vruchtjes, ik gebruikte frambozen en blauwe bessen uit de vriezer.
Bestrooi elke muffin met wat amandelsnippers.

Bak de muffins in 15 a 20 minuten gaar.

Muffins met frambozen en blauwe bessen (heel)

En wat vind je van mijn schaal? Ook zelfgemaakt 🙂

2 Comments

  1. Myrthe schreef:

    Hi Maartje, sorry voor de late reactie. Ik snap dat het veel lijkt maar dat is het niet. Hierdoor worden het hele luchtige muffins. Heb je ze gemaakt?

  2. maartje schreef:

    Is drie eieren op 100 gram meel niet teveel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.