Pesto van verschillende soorten ‘onkruid’

pesto van onkruid

Het is voorjaar, we zitten noodgedwongen thuis door het wereldwijde Coronavirus. Het vraagt behoorlijk wat aanpassingsvermogen en creativiteit van ons allen. Voor mij houdt het in dat ik meer dan anders achter mijn laptop zit. De consulten die anders aan mijn keukentafel of op locatie plaatsvinden doe ik nu grotendeels online. Normaal gesproken ga ik iedere dag er al op uit (we hebben een hond ) maar deze dagen maak ik iedere dag langere wandelingen. In de natuur kom ik tot rust en geniet ik van de ontluikende bomen, struiken, planten en bloemen. Het voorjaar is mijn favoriete seizoen. Het frisse groen en de overvloed van geneeskrachtig en zuiverend onkruid. Als je mij al een tijdje volgt weet je dat ik daar heel blij van word. Pesto van verschillende soorten ‘onkruid’ heb ik dan ook alweer een aantal keer gemaakt de afgelopen weken.

Het is een super makkelijk recept, pesto is nooit echt moeilijk om te maken. Je verzamelt een aantal soorten eetbare planten zoals*: daslook (mijn favoriet op dit moment) smalle weegbree, wat paardenbloem, veldkers, dovenetel en kleefkruid en je maakt er een heerlijk zuiverend hapje van vol vitaminen en mineralen. Zo makkelijk is eten uit de natuur. Dus trek je wandelschoenen aan, neem een tasje mee en sprokkel je pesto bij elkaar :).
En als je dan toch bezig bent kun je ook wel deze brandnetelsoep of deze daslookboter maken.

Pesto van verschillende soorten ‘onkruid’ (1 potje)
Ingredienten:

  • 100 ml olijfolie
  • 30 gram zonnebloempitten
  • 35 gram eetbare planten (* zie suggestie)
  • 15 gram harde fijngeraspte schapenkaas
  • zout & peper naar smaak

Pesto van ‘onkruid’
Bereidingswijze:

Was de verzamelde eetbare planten goed en dep ze vervolgens droog. Hak het onkruid vervolgens grof. Doe dan de gehakte planten met de zonnebloempitten in de mengkom van een keukenmachine (of blender). Hak de kruiden terwijl je er de olijfolie bij giet. Meng er vervolgens de kaas door. Maak tenslotte op smaak met peper en zout. Ik vind het zelf lekker als de pesto niet te fijn is, dus ik meng het geheel maar kort.
Maar smaken verschillen.

Deze pesto is, net zoals pesto van basilicum, lekker bij pasta.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.