Groene daslookboter

Groene daslookboter

De natuur ontluikt, hoe hectisch het dagelijks leven ook is, de natuur lijkt zich er weinig van aan te trekken. Iedere dag ga ik naar buiten. Ik geniet van het frisse groen, de knoppen, de eerste insecten en het gezang van de vogels. Er is zoveel moois te zien. En waar ik ook kijk, overal zie ik eetbare planten verschijnen. In het bos dicht bij mijn huis groeit de daslook in overvloed. Velden vol, zover je kunt kijken. Ik loop wat dieper het bos in om een portie te plukken. Voor LIEFKE magazine maakte ik een aantal jaren geleden een receptje voor daslookboter maar dat stond nog niet op mijn site. Bij deze dus wel. Groene daslookboter . Super simpel recept maar heerlijk van smaak en prachtig om te zien.

Daslook , de naam zegt het al, komt uit de lookfamilie. De smaak lijkt op die van knoflook. Ik maakte er al eerder recepten mee zoals dit simpele hapje, deze pesto en deze bloemkoolsoep met daslook maar ook soep van daslook. Beren schijnen het te eten direct als ze uit hun winterslaap komen. Het helpt bloed te reinigen, de spijsvertering te ondersteunen en herstelt een verstoorde darmflora.

Groene daslookboter (1 potje)
Ingrediënten:

  • 25 bladeren daslook
  • 125 gram biologische grasboter
  • snuf Keltisch zeezout

Groene daslookboter
Bereidingswijze:

Was de bladeren zorgvuldig en dep ze droog. Snijd ze in grove stukken en doe ze in de (kleine) mengkom van de keukenmachine. Hak de bladeren fijn en voeg vervolgens de boter in kleine stukjes toe. Meng het geheel door totdat er een mooie groene boter ontstaat. Maak op smaak met wat zout.

Doe de boter in een potje en bewaar gekoeld. Je kunt de boter op een broodje of cracker smeren maar ook gebruiken als smaakmaker bij gekookte worteltjes of gekookte aardappels.

De komende tijd zal ik nog vaker recepten delen met verschillende eetbare wilde planten. Na een winter waarin de natuur verstild was en de oogst mager ontstaat er in het voorjaar juist een overvloed.

Groene daslookboter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.