Deze pittige bonenschotel met tomaten, paprika, wortel en mais bevat vezels, vitamine C, E, B6 en foliumzuur. Een lekkere stevige maaltijd vol goede voedingsstoffen en vegetarisch. Het lijkt een beetje op chili con carne maar dan zonder vlees dus chili sin carne. Je kunt verschillende soorten bonen gebruiken. De keuze is enorm, witte, zwarte, bruine of kidneybonen. Ik gebruik in dit recept een combinatie van linzen en kidneybonen maar varieer gerust met andere soorten bonen of zelfs kikkererwten.
Net wat je het lekkerste vindt. Voor dit recept maak ik gebruik van uitsluitend biologische producten.
Schil de ui en snijd deze ik blokjes.
Snijd de knoflook in kleine stukjes.
Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd deze in blokjes.
Schil de wortel en snijd deze ook in blokjes.
Verhit de olie in een grote braadpan op matig vuur en bak hierin de ui, paprika, wortel,knoflook en rode peper voor ongeveer vijf minuten.
Voeg paprikapoeder, oregano en komijn toe. Schep de groenten nog een minuut om.
Voeg de tomaten, bonen, linzen en het water toe. Laat het geheel nog een minuut of tien zachtjes pruttelen.
Maak op smaak met zout en eventueel extra chilipoeder of peper.
Strooi als laatste wat verse koriander over de bonenschotel.
Lekker met wat tortillachips en een schepje crème fraîche.