Pompoensoep met een Thaise twist

pompoensoep met een thaise twist

Ik weet niet hoe jij je voelt maar ik vind het heerlijk dat het voorjaar begint. De zon schijnt, de vogels fluiten ondanks alles dat gaande is in de wereld. Ik put er inspiratie uit. Warme zonnestralen, van mij mogen ze nog wel iets warmer worden. En zo lang de echte warmte nog even op zich laten wachten ben ik op zoek naar vervanging. Warmte, zon en zonnestralen in een kom. Pompoensoep met een Thaise twist heeft het allemaal in zich. Zonnige soep met pit en frisse citrus tonen. Fris als het voorjaar maar je krijgt het er toch lekker warm van!

Mocht je nou een grote pompoen gebruiken dan kun je met het restant altijd nog een lekkere curry maken , pannenkoekjes of wafels.

Pompoensoep met een Thaise twist
ingrediënten:

  • 1 kleine oranje pompoen
  • 2 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 grote winterpeen
  • 1/2 rode peper (of meer als je van pittig houdt)
  • 1 tl gemberpoeder
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 liter groentebouillon
  • 3 limoenblaadjes
  • 1 tl sereh
  • 1/2 tl kurkuma
  • sap van een halve limoen
  • lepeltje kokosolie

Pompoensoep met een Thaise twist
bereidingswijze:

Deze soep is het lekkerst als de smaken er echt doorheen kunnen trekken (met name de limoenblaadjes) dus maak hem gerust een dag voordat je de soep gaat eten (of ´s morgens voor ´s avonds)

Verwarm eerst de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Bekleed dan een bakplaat met bakpapier. Maak de pompoen schoon door deze te ontdoen van pitten en in stukken te snijden. Pel de uien en verdeel deze in vieren. Schil de peen en snijd in grove plakken. Verdeel de groenten over de bakplaat en leg er de ongepelde tenen knoflook tussen. Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven en rooster de groenten ongeveer 20 minuten.

Verwijder ondertussen de pitjes uit de peper. Verwarm een lepeltje kokosolie in een soeppan. Fruit de peper met de specerijen op zacht vuur totdat ze beginnen te geuren. Doe er vervolgens de groenten uit de oven bij samen met de limoenblaadjes. Giet de bouillon in de pan en kook het geheel een minuut of 10. Dan kun je het vuur uitzetten en de soep verder laten trekken of je kunt het vuur zachter zetten, de limoenblaadjes verwijderen en de soep pureren.

Roer vervolgens de kokosmelk erdoor en warm die even mee. Voeg tenslotte de limoensap toe. Maak eventueel op smaak met wat extra peper. Serveer met wat verse basilicum en geroosterde pompoenpitten.

pompoensoep met Thaise twist


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.