Pompoensoep die je weerstand een boost geeft

Het is herfst dus tijd voor pompoen. Eerder deelde ik al dit recept voor Thaise pompoensoep en dit recept voor verwarmende pompoensoep verscheen in LIEFKE magazine maar vorige week maakte ik weer een nieuwe variant en die was ook heel lekker! Pompoensoep die je weerstand een boost geeft. Dat had ik namelijk nodig. Opeens was ik echt snip & snot verkouden. Ondanks het feit dat ik gezond eet en regelmatig beweeg had ik zo maar een virusje te pakken. Om me heen hoorde dat ik niet de enige was.
Mijn remedie als ik me niet lekker voel is om echt een stap op de plaats te maken, te luisteren naar mijn lijf. En dat lijf had duidelijk behoefte aan een lekker soepje. Ik had nog geroosterde pompoen van de cake en taart die ik maakte dus de keuze was makkelijk. Na twee dagen voelde ik me alweer een heel stuk beter!

Ingrediënten  voor de pompoensoep die je weerstand een boost geeft:

 • 500 gram (geroosterde) pompoen
 • 3 teentjes knoflook
 • 1 rode ui
 • 3 wortels
 • 1 stengel bleekselderij
 • half blik gepelde tomaten
 • 2 flinke theelepels kurkuma
 • halve theelepel zwarte peper
 • 1 eetlepel gemalen koriander
 • een flinke theelepel kaneel
 • 1 liter groentebouillon
 • scheut kokosmelk of kokoswater (optioneel)
 • scheutje olijfolie
 • handje geroosterde pompoenpitten (optioneel)

Bereidingswijze van de pompoensoep die je weerstand een boost geeft:

Sommige soepen die ik maak ontstaan vanzelf. Ik gebruik gewoon wat ik nog tegenkom in koel- en voorraadkast. Zo ontstond deze pompoensoep ook. Dus mocht je iets niet in huis hebben of net een andere variant (denk aan een gele ui of een flesponpoen) het maakt niet zoveel uit, als het maar lekker wordt.

Pel de ui en snijd deze in stukken. Verwarm een beetje olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hier in de ui. Snijd ondertussen de wortels in plakjes en de bleekselderij in stukjes. Voeg die toe aan de uien.
Strooi dan de kurkuma, kaneel, zwarte peper en koriander over de groenten en fruit de specerijen even mee. Doe er dan ook de pompoen bij.
Pel de teentjes knoflook en snijd deze in stukjes. Voeg deze samen met de tomaten toe aan het groenten mengsel. Roer het geheel nog even om en giet er dan de groentebouillon bij.
Laat het geheel dan een minuut of twintig doorkoken. Pureer dan de soep met behulp van een staafmixer.

Ik had nog een blikje kokosmelk in de koelkast staan waarvoor ik het dikke gedeelte had gebruikt voor deze bountyballetjes. De rest, het kokoswater, wat overgebleven was goot ik door de soep om deze nog iets dunner te maken. Het geeft net een extra lekker smaakje maar zonder kan ook. Doe er dan nog een scheutje water of bouillon bij als je de soep te dik vindt. Maar tot slot de soep op smaak met nog wat vers gemalen peper en eventueel wat zout.

Serveer met wat geroosterde pompoenpitten.

pompoensoep boost voor je weerstand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.