Pumpkin spice kruiden, lekker zelf maken

pumpkin spice, lekker zelf maken

Het is je waarschijnlijk al opgevallen, ik ben helemaal ‘in to’ pompoen. Of het nou soep is, taart, cake, muffins, stoof of een smoothie met pompoen, ik ben ervoor te porren. En bij pompoen passen heel veel verschillende verwarmende kruiden. Zo ben ik zelf echt dol op kaneel, gember en kardemom. Dus combineer ik deze vaak met de oranje groente. Nou had ik nog nooit eerder ‘pumpkin spice’ gemaakt of gekocht. Pumpkin spice is een kruidenmengsel dat perfect combineert bij pompoen en dat je zowel in hartige als in zoete gerechten kunt gebruiken. Het heeft grote bekendheid in Amerika en Canada. Nou kun je in Nederland geen kant-en-klare mix kopen. In ieder geval… ik ben het nog niet tegen gekomen. Maar geen probleem want met een goed gevulde kruidenla kom je een heel eind. Pumpkin spice kruiden, lekker zelf maken.

Weet je trouwens waarom ik altijd biologische kruiden gebruik (en het liefst biologisch-dynamische)? Gangbare kruiden worden namelijk doorgestraald, dit doen ze met straling die ze ook gebruiken als mensen bestraald worden wanneer ze kanker hebben. De straling zorgt ervoor dat de kruiden langer houdbaar zijn. Ik heb zelf ervaring met bestralingen en op een of andere manier lijkt het me geen goede toevoeging aan mijn voeding. Kruiden kunnen namelijk enorm geneeskrachtig en ontstekingsremmend zijn. Dan heb ik ze toch echt liever puur natuur en misschien iets minder lang houdbaar.

Pumpkin spice kruiden, lekker zelf maken
Ingrediënten voor een klein potje:

  • 4 theelepels kaneelpoeder
  • 2 theelepel gemalen gember
  • 1 theelepel versgemalen nootmuskaat
  • 1 theelepel gemalen piment
  • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel

Pumpkin spice kruiden, lekker zelf maken
bereidingswijze:

Je kunt natuurlijk net zoveel maken als je wilt en alles verdubbelen of vertienvoudigen. Maar ik koos voor een klein potje en bouwde dit laagje voor laagje op, leuk voor de foto of als cadeautje. Maar je kunt alle specerijen gewoon bij elkaar gooien en mengen voor gebruik. Van nootmuskaat gaat snel het aroma verloren daarom rasp ik de noot vers, deze is dan wat grover dan de rest.

En vervolgens kun je het voor van alles gebruiken, in je stoofschotel met pompoen of door een cake. Heerlijke herfstsmaak.

pumpkin spice, lekker zelf maken

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.