Quinoasalade met mango en avocado

Quinoasalade met mango en avocado

Via Instagram kwam ik een suggestie tegen van koken uit de voorraadkast. Dat sprak me aan want zoals ik al eerder schreef, ik heb niet zoveel met hamsteren. Dat wil niet zeggen dat ik niets extra’s in huis heb. dat heb ik namelijk altijd, niet alleen speciaal voor deze ‘coronatijd’. Maar goed leuk idee dus van koken uit de voorraadkast (en vriezer). Het idee kwam trouwens van Miljuschka (o.a. 24 kitchen) zij gebruikte voor deze salade dus spullen uit kast en vriezer. Nou heb ik ook deze dagen altijd een goed gevulde fruit- en groentenmand dus hoefde ik geen diepvriesgroenten of fruit te gebruiken. Quinoasalade met mango en avocado van Miljuschka met mijn eigen twist.

Er zijn een aantal dingen die ik standaard in mijn voorraadkast heb, altijd. Dat zijn koffie, thee,verschillende soorten meel, tomatenblokjes, pasta, kokosmelk, granen en peulvruchten (droog en een paar potten gekookt). In mijn vriezer heb ik altijd: brood, biologische blauwe bessen (en ander diepviesfruit en een paar zakken diepvries groenten (spinazie en tuinertwen). Qua houdbaar ‘verse groenten’ heb ik altijd gember, knoflook en uien in huis. Met deze basis kun je echt al een heleboel kanten op. Zo maak je al makkelijk een lekkere gevulde soep zoals deze linzensoep of een uiensoep.

Omdat ik niet zoveel quinoa meer op voorraad had deed ik er wat belugalinzen bij. Geeft meer stevigheid en verzadiging. Met wat creativiteit maak je de lekkerste simpele gerechten.

Quinoasalade met mango en avocado
Ingredienten:

Voor de salade:

  • 1 mango
  • 100 gram gekookte belugalinzen
  • 1 avocado
  • 125 gram quinoa
  • 75 gram veldsla (half zakje)
  • handje granaatappelpitjes

Voor de dressing:

  • 2 el olijfolie
  • 2 el azijn (ik gebruikte rozenazijn)
  • zout & peper

Quinoasalade
Bereidingswijze:

Kook allereerst de belugalinzen in een half uurtje beetgaar (kook direct wat meer om morgen door een soep of stoofpotje te doen).
Quinoa is meestal in een minuut of 10 wel gaar.
Laat de linzen en quinoa afkoelen na het koken.
Schil ondertussen de mango en avocado en snijd deze in blokjes.

Maak de dressing door de olijfolie en azijn te mengen met wat zout en peper. Meng alle ingredienten door elkaar. Lauwwarm ook heel lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.