Raapstelen zijn een typische voorjaarsgroente. Eerder maakte ik een stamppotje met raapsteeltjes. Deze keer maakte ik een super simpel heel groen soepje met raapsteeltjes. Een lekker licht voorafje of lunchgerechtje. Zorg ervoor dat je de raapsteeltjes zo kort mogelijk verwarmt, zo blijven alle gezonde voedingsstoffen behouden.

Benodigdheden voor het raapstelensoepje (4 kommen):

  • 1 bos raapstelen (ongeveer 300 gram)
  • 1 ui (middelgroot)
  • 2 aardappels
  • 1 liter groentebouillon
  • eventueel wat bieslookbloemetjes ter garnering
  • crème fraîche
  • 1 eetlepel roomboter of kokosolie

Bereiding van het raapstelensoepje:

Pel de ui en snipper deze. Verwarm de boter of olie in een pan en fruit hierin de ui glazig.
schil de aardappels en snijd deze in blokjes, voeg toe aan de ui en bak even mee.
Voeg dan de bouillon toe en kook de aardappelblokjes gaar. Was de raapstelen en snijd in grove stukken.
Als de aardappel gaar is voeg je de raapstelen toe maar laat je het geheel niet meer koken.
Mix alles door elkaar met een staafmixer, je krijgt een super groene soep.
Maak de soep af op smaak met zout en peper en garneer met een lepel crème fraîche eventueel wat bloemetjes van bieslook. Een gekookt ei combineert ook heel lekker met deze gezonde groene soep.

raapstelensoepje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.