Rodekool tarte tartin

Rode kool is een typische wintergroente en super gezond. Onderzoekers spreken over rode kool als een antioxidantrijke groente met hartbeschermende en leverbeschermende kwaliteiten. Rauwe rode kool is gezonder dan gekookte rode kool, toch maak ik deze taart met gekookte rode kool.

Rodekool tarte tartin is alsnog een gezond taartje!
Niet alleen lekker maar ook nog eens heel mooi om te zien.

Ingredienten:

  • 500 gram rode kool
  • 150 ml appelsap
  • zout en peper
  • snuf kaneel
  • 2 appels
  • pakje filodeeg
  • walnoten (flinke hand)

Bereiding:

Maak de rodekool schoon en snijd deze zo fijn mogelijk*. Doe de kool in een pan met het appelsap. Breng aan de kook, draai het vuur lager en stoof de kool een kwartiertje. Giet de kool af en breng op smaak met zout, peper en een snuf kaneel. Snijd de appels in vieren, verwijder het klokhuis en schil de partjes. Snijd de partjes in de lengte in vieren. Beboter een ovenschaal of springvorm en schik de partjes appels mooi over de bodem. Verdeel de rodekool over de appel en bedek het geheel met het filodeeg**. Duw het deeg een beetje naar binnen, alsof je de kool met een dekentje instopt. Bak de tarte tatin in een op 175 graden voorverwarmde oven in ongeveer 25 minuten goudbruin. Haal de taart uit de oven en draai hem om op een mooi bord. Serveer met de grof gehakte walnoten. Eet smakelijk!

* je kunt ook kant en klare biologische rodekool kopen bij o.a. de  Dekamarkt, bespaart natuurlijk veel tijd.

** bladerdeeg kan ook maar is wel een stuk vetter.

rodekool_tartin

 

1 Comment

  1. Yvonne schreef:

    Dank je wel Myrthe, die ga ik lekker eens uitproberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.