Romige broccolisoep met mosterd en kiemen

romige broccolisoep met mosterd en kiemen

Hoe vaak eet jij broccoli? Of andere soorten kolen? Bij ons staat er meerdere keren per week kool op het menu, helemaal in de winter. Dan zijn er natuurlijk volop witte kool, rode kool en spruitjes verkrijgbaar. Kolen die je wel even kan bewaren. Bloemkool en broccoli kun je wat minder lang bewaren. Laatst haalde ik een ´to good to go´ tas op bij de Odin winkel in Almere waar een stronk broccoli in zat. Net niet helemaal fris meer maar nog prima voor de soep. Romige broccolisoep met mosterd en kiemen dus.

Alle leden van de brassica familie zijn krachtpatsers qua voedingswaarde. Ze worden ook wel kruisbloemenfamilie genoemd waaronder de kolen maar ook radijs, waterkers, koolzaad en mosterd valt. En het mooie is dat je de piepkleine zaadjes van deze familie ook mooi kunt kiemen. Deze mini plantjes zijn wonderlijk. Alle levenskracht bij elkaar. Licht verteerbaar maar toch eiwitrijk, vol vitamine C en veel glucosinolaten. Een beschermende stof die de plant beschermt tegen insecten maar die ons ook kan beschermen door ons eigen ontgiftingssysteem te ondersteunen.

In deze soep combineerde ik dus een heleboel familie, broccoli, mosterd en broccolikiemen.

Romige broccolisoep met mosterd en kiemen
Ingrediënten:

  • 1 flinke stronk broccoli
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 flinke ui
  • 100 ml plantaardige room
  • 1 teen knoflook
  • 2 el mosterd
  • wat versgemalen peper
  • olijfolie om in te bakken
  • broccolikiemen ter garnering

Romige broccolisoep met mosterd en kiemen
bereidingswijze:

Pel en snipper allereerst de ui en knoflook, Verwarm vervolgens de olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook glazig. Verdeel de broccoli in roosjes en de stronk in stukjes en voeg die toe. Giet vervolgens de groentebouillon erbij en laat het geheel een minuut of 10 koken totdat de broccoli gaar is. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg dan de plantaardige room en mosterd toe. Roer goed door en verwarm het geheel maar laat het niet meer koken. Serveer de soep met kiemen en een snuf versgemalen zwarte peper.

romige broccolisoep met mosterd en kiemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.