Tropische bliss balls met winterwortel

Eerder schreef ik al dat ik voor de lancering van LIEFKE magazine bliss balls maakte. Ik maakte drie soorten, met cashewnoten, met matcha en deze met winterwortel. In deze laatste variant ontmoeten de tropen en Nederland elkaar. Oerhollandse winterpeen in combinatie met mango en kokos maken deze balletjes een fijne smaakcombinatie. Zoet, fris met een zuurtje van de gedroogde mango. Vitamines, mineralen en vezels zijn allemaal vertegenwoordigd in deze tropische bliss balls met winterwortel.

Verantwoord snoepen, wie houdt daar nou niet van?

Je kunt trouwens nog veel meer combinaties bedenken wat dacht je van deze bliss balls met hennepzaad of deze met walnoten. Als je als basis maar iets neemt dat plakt zoals abrikozen, dadels of rozijnen zijn de mogelijkheden bijna eindeloos.

Ingrediënten voor de tropische bliss balls met winterwortel:

  • 80 gram winterwortel
  • 25 gram kokosrasp
  • 30 gram gedroogde mango
  • 100 gram rozijnen
  • 25 gram amandelmeel
  • extra kokosrasp om de bliss balls doorheen te rollen

Bereiding van de tropische bliss balls met winterwortel:

Schil de winterwortel en rasp deze. Knijp de geraspte wortel dan goed uit zodat het meeste vocht eruit is (dat kan nogal verschillen per wortel namelijk).

Doe vervolgens de rozijnen met de mango en de kokosrasp in de kom van de keukenmachine en meng het door elkaar. Voeg dan de wortel en amandelmeel toe en laat nog even draaien totdat er een plakkerig mengsel is ontstaan.

Vorm van het mengsel kleine ronde balletjes. Strooi wat kokosrasp op een bord en rol de balletjes door de kokos zodat ze bedekt zijn met een dun laagje. Laat de balletjes vervolgens even een beetje opstijven in de koelkast. Ze zijn gekoeld het lekkerst vind ik zelf. Maar smaken verschillen. Ben benieuwd naar jouw mening!

 

 

Voor dit recept gebruikte ik uitsluitend biologische ingrediënten zoals gebruikelijk. De biologische gedroogde mango kocht ik bij Pit&Pit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.