Tuinerwtensoep met groene kruiden en avocado

tuinerrwtensoep met avocado

Het is volop lente, wat heerlijk. Al het frisse groen, bollen die uitkomen, paardenbloemen die volop bloeien. Ik vind het ieder jaar weer magisch en geniet er dan ook volop van. En aankomend weekend is het Pasen. Heb jij al plannen? De weersvoorspellingen zien er veelbelovend uit. Dus buiten eieren zoeken en de traditionele paasbrunch (met eiersalade en gevulde eieren) zijn onze plannen vooral gericht op tuin en moestuin. Ook al groeit er nauwelijks iets in de moestuin toch vind ik dit recept voor tuinerwtensoep met kruiden en avocado een echt voorjaarssoepje. Alleen al door de frisgroene kleur.

Tuinerwten zijn doperwtjes alleen hebben ze iets langer mogen groeien en zijn ze dus iets groter. Voor dit recept gebruikte ik een zak biologische diepvriestuinerwtjes. Deze soep is dan ook zo klaar omdat erwtjes maar heel even gekookte hoeven te worden. Te lang koken geeft namelijk een melig effect en dat wil je echt niet (ik niet in ieder geval). Door verse kruiden door de soep te doen voeg je niet alleen smaak toe maar ook veel kracht. En het mooie van kruiden in de tuin hebben is dat die al wel zijn opgekomen. Ik liep met een schaar door de tuin en knipte wat verse bieslook, tijm, munt en oregano maar je kunt ook gerust wat brandnetel toevoegen. De avocado in dit recept is onmisbaar voor de binding en het romige effect. Heerlijk simpel en snel groen soepje.

Tuinerwtensoep met kruiden en avocado
ingrediënten:

  • 450 gram tuinerwten
  • 1 ui
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 10-20 gram groene kruiden naar keuze
  • 1 avocado
  • 1 eetlepel citroensap
  • wat versgemalen zwarte peper

Tuinerwtensoep met kruiden en avocado
bereidingswijze:

Pel eerst de ui en knoflook en snijd deze in stukjes. Verwarm ondertussen de olie in een pan met dikke bodem en fruit daarin de ui en knoflook glazig. Voeg vervolgens de tuinerwten toe en de bouillon. Breng het geheel aan de kook en laat het een minuut of vijf koken. Schil ondertussen de avocado. Proef na vijf minuten een tuinerwtje. Als deze gaar is voeg dan de kruiden toe samen met de avocado en het citroensap. Laat het geheel niet meer koken. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep.
Garneer met nog wat groene kruiden en wat zwarte peper.
Ook lekker met een half gekookte eitje (in het kader van Pasen).

Fijne paasdagen!

tuinerwtensoep met kruiden en avocado

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.