Traditionele boerenkoolstamppot vind ik weinig spannend dus ging ik op zoek naar een variatie. Deze winterse combi van zoete aardappel, boerenkool en kikkererwten is heel verrassend. Zoet, pittig en natuurlijk gezond. Boerenkool is een van de meest gezonde groenten van onze planeet. Het bevat veel vitamine C, vitamine B, mineralen en antioxidanten. Boerenkool is het gezondst als je het 5 minuten stoomt of 1 a 2 minuten blancheert. Ook kun je boerenkool rauw eten of door een smoothie doen. Mogelijkheden te over. Zoals je op de foto kunt zien heb ik bij dit gerecht de bladeren van de boerenkool groot gehouden. De volgende keer zou ik ervoor kiezen om het fijner te snijden, dan is het makkelijker ’te behappen’. Ook voor dit recept maakt ik gebruik van enkel biologische producten.
Schil de zoete aardappels en snijd deze in blokjes. Pel de rode ui en snijd deze in stukjes.
Doe de zoete aardappel met de tomatenblokjes, de kikkererwten en de ui in een pan.
Voeg het water en een snuf zout toe. Doe de deksel op de pan en laat het geheel ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen. Scheur of snijd de boerenkool.
Voeg de kruiden toe en roer het door. Leg de boerenkool bovenop en laat het een minuut stomen.
Roer de boerenkool vervolgens door en laat het geheel nog een paar minuten doorkoken. Maak de winterse combi op smaak met zout,peper en eventueel chilipeper.
Bestrooi het geheel met pompoenpitten als je ervan houdt.
Deze schotel is lekker met gekookte zilvervliesrijst.
Dit recept is gebaseerd op een recept van de Groene Meisjes