Witte thee, gezond drankje

Witte thee, rijk aan antioxidanten

Laatst kocht ik op de biologische markt losse witte thee met de prachtige naam ‘sneeuwvlok’.
Witte thee wordt voornamelijk in China verbouwd. Deze thee wordt heel jong geoogst en super snel verwerkt, waardoor de gezonde werkzame stoffen in de thee goed behouden blijven. De thee bevat veel antioxidanten, deze stof zorgt ervoor dat cellen in ons lijf vernieuwd worden. Je zou dus kunnen stellen dat het huidveroudering tegen gaat. Verder is het goed voor je tanden en botten en heeft het een zuiverende werking. Deze thee is cafeïne arm en het aller belangrijkste; ook nog heel lekker. Het is een stuk zachter dan groene thee, minder bitter.

Thee is sowieso interessant als je ziet wat voor een eigenscchappen het heeft. Iedere soort, zowel zwarte, witte als groene thee heeft unieke eigenschappen. Zelf hou ik ook van groene thee of beter nog, matcha. Matcha leerde ik echt drinken in Japan. Een unieke ervaring met mijn beste vriendin in een traditioneel Japans thee huis. Eenmaal thuis verwerkte ik matcha in verschillende drankjes en gerechten zoals deze kleine cakejes, taart en in pannenkoeken.

Thee zetten

Maar goed, over witte thee dus. Wil je een lekker kopje thee zetten en zo van binnenuit aan een gezonde huid werken, neem dan een thee-ei of  ’theelepel’ en doe daar een schep thee in. Kook water, laat afkoelen tot maximaal 80 graden en giet dit in een beker met het thee-ei/lepel. Laat het een minuut of vijf trekken (langer mag ook, er veranderd niets aan de smaak er komen alleen meer antioxidanten vrij) en geniet van je kopje thee. Ik deed er een paar rozenblaadjes bij voor een extra bloemig smaakje.

Witte thee
Je kunt dit drankje ook koud drinken (lekker als basis voor ice tea).
Laat dan de thee twee uur trekken in koud water voordat je het verder gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.