Eerder schreef ik al dat ik gek ben op pannenkoekjes bakken op zondagochtend. Ideaal voor een laat en langzaam ontbijt. Yoghurt pannenkoekjes met blauwe bessen zijn onze nieuwe favoriet. En dat terwijl wij deze havermoutpannenkoek met peer of deze dikkertjes ook erg lekker vinden. Nou ja aan jou de keuze want er staan meer dan genoeg recepten voor pannenkoeken of pannenkoekjes op deze site.
Ik had al wel vaker poffertjes gemaakt met yoghurt maar nog nooit pancakes. Dat gaat dus ook super goed. Het geheim van mooie goudbruine pannenkoekjes is geduld. Ze worden het lekkerst als je het vuur niet te hard hebt staan maar gemiddeld. Zo krijgen ze de tijd om gaar te worden. Ze zijn heerlijk luchtig en zoet door het gebruik van een banaan en blauwe bessen. Doordat ik boekweitmeel gebruik zijn deze pancakes glutenvrij. Voor dit recept gebruikte ik uitsluitend biologische producten.
Ik bakte echt een berg, je kunt ook de helft van de yoghurt en het meel aanhouden maar wel een heel ei en een hele banaan gebruiken voor een kleinere stapel.
Prak de banaan en doe die in een kom. Voeg daar de yoghurt en het meel aan toe samen met ei, kaneel, snuf zout en vanille essence. Mix het beslag totdat het een egaal geheel is. Mix dan kort de baking soda er doorheen en schep voorzichtig de blauwe bessen door het beslag.
Verwarm een beetje kokosolie in een koekenpan en schep met een sauslepel drie bergjes beslag in de pan. Bak de pannenkoekjes goudbruin en gaar. Doe dit totdat het beslag op is. Serveer de pannenkoekjes met wat snelle bramenjam zonder geleisuiker (ook warm erg lekker) en wat klein fruit zoals aardbeien, bramen, frambozen en blauwe bessen.