Zonnige zoete aardappelsoep

Gezond soepje

Op een sombere herfstdag is dit zonnige soepje een echte oppepper. Zoete aardappel, ook wel bataat genoemd is een groente die veel vitamine A bevat. Verder bevat deze “aardappel” (die helemaal geen familie is van onze “pieper”) nog andere belangrijke vitamines, mineralen en antioxidanten. Gezond en lekker! En deze soep is ook nog eens heel makkelijk om te maken.

Ingredi├źnten voor 4 personen:

  • 1 kleine ui of een sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 750 gram zoete aardappels
  • 1 kaneelstokje
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 biologische sinaasappel
  • 100 ml griekse yoghurt
  • zout en peper

Pel en snijd de ui en knoflook in stukken. Schil de zoete aardappels en snijd deze in stukken. Fruit de ui en knoflook in de kokosolie en voeg de aardappels toe. Bak zachtjes voor vijf minuten. Voeg het kaneelstokje en de bouillon toe. Kook de aardappels gaar (de kooktijd hangt af van hoe groot de stukken aardappel zijn). Verwijder het kaneelstokje en pureer de soep met een staafmixer. Rasp de oranje schil van een biologisch sinaasappel (gewone sinaasappels worden behandeld met chemische stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid), zorg dat je het wit niet mee raspt want dit is bitter. Roer de sinaasappelrasp door de yoghurt en doe er een klein kneepje sinaasappelsap uit de vrucht bij. Je kunt ook wat sap toevoegen aan de soep.

Breng de soep op smaak met zout en versgemalen peper. Serveer de soep met de sinaasappelyoghurt.

zoeteaardappelsoep met sinaasappel

 

1 Comment

  1. Bea schreef:

    Vanavond op het menu !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.