Chocolade blissballs met rauwe cacao

Chocolade blissballs met rauwe cacao

December is een maand waarin over het algemeen meer gesnoept wordt door alle feestdagen. Het begint natuurlijk met Sinterklaas waarna kerst volgt. En ten slotte hebben we nog oud & nieuw. Alle dagen die meestal in het teken staan van lekker (en misschien iets te veel) eten. Gelukkig zijn er ook lekkere dingen die verantwoorder zijn. waar je niet van door blijft eten en die zelfs nog gezondheidsvoordelen hebben. (Het blijven natuurlijk tussendoortjes en dus traktaties.) Chocolade blissballs met rauwe cacao zijn niet alleen een zoete lekkernij maar bevatten ook gezonde vetten, magnesium en vezels. Wat mij betreft het perfecte kerstsnoepje. Ook leuk als zelfgemaakt cadeautje.

Voor de feestdagen kun je natuurlijk ook verschillende variaties maken. Blissballs met kokos zien er ook winters uit of heerlijke bounty balletjes en wat dacht je van deze gevulde dadels? Je maakt ze super eenvoudig zelf. Heerlijk bij een kopje thee, koffie of een matcha latte (mooi groen kerstdrankje).

Wens je alvast hele mooie en gezellige kerstdagen en een mooie jaarwisseling!

Chocolade blissballs met rauwe cacao
Ingrediënten:

  • 100 gram dadels
  • 1 el gemengde notenpasta (of pindakaas)
  • 100 gram gemengde noten
  • 1 el kokosolie
  • 3 flinke el rauwe cacaopoeder
  • 1 el kokosrasp
  • snufje Keltisch zeezout
  • hennepzaad als topping of topping naar keuze

 

Chocolade blissballs met rauwe cacao

Chocolade blissballs met rauwe cacao
Bereidingswijze:

De bereiding is super simpel als je een keukenmachine hebt. Dan doe je namelijk alle ingrediënten, met uitzondering van het hennepzaad, in de mengkom van je machine en meng je het totdat het wat plakkerig wordt. Vervolgens rol je balletjes van het mengsel en rol je ze door het hennepzaad of een andere topping. Bewaar ze vervolgens in de koelkast.

Mocht je niet in het bezit zijn van een keukenmachine dan kan je het ook in een blender doen of met een krachtig staafmixer. Snijd dan de dadels in kleine stukjes en hak de noten voordat je ze in de mengbeker van de staafmixer doet.

Ik hou van hennepzaad vanwege de smaak en vanwege het feit dat hennepzaad zowel omega 6 als omega 3 vetten bevat in een mooi verhouding maar je kunt ook kokosrasp of fijngehakte noten gebruiken als topping.

chocolade bliss balls met rauwe cacao

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *