Griekse tzatziki

Griekse tzatziki maak je heel gemakkelijk lekker zelf. Deze frisse ‘saus’ eten wij graag bij Falafel maar het is ook gewoon een lekker smeersel voor bij een stukje brood. Of je kunt er verschillende groenten in dopen. Lekker fris en verantwoord.

Ingrediënten voor Griekse tzatziki:

  • 500 ml Griekse yoghurt
  • 1 komkommer
  • 1 flinke teen knoflook
  • handje verse peterselie en bieslook
  • zout en peper
  • scheutje olijfolie

Bereiding voor Griekse tzatziki:

Doe de Griekse yoghurt in een kom.
Pel de teen knoflook en snijd deze piepklein of gebruik een knoflookpers.
Doe de knoflook bij de yoghurt.
Schil de komkommer. Snijd deze in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijst.
Rasp de komkommer en laat uitlekken in de vergiet (je kunt de komkommer een beetje uitknijpen).
Hak de peterselie en bieslook fijn en voeg samen met de komkommer bij het yoghurt-knoflook mengsel.
Roer goed door en maak op smaak met versgemalen peper en wat zout.
Sprenkel er als laatste wat olijfolie op.

Tzatziki

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *