Kikkererwten-spinaziewrap met groenten (vegan)

Steeds vaker krijg ik de vraag hoe brood vervangen kan worden. Ons brood is niet meer wat het geweest is. Met name het brood dat verkocht wordt in de supermarkt bevat vaak een enorme lijst met ingrediënten en dat terwijl er eigenlijk maar drie nodig zijn. Water, meel en zout. Desem is gemaakt van water en meel en zorgt ervoor dat brood kan rijzen. Steeds meer mensen krijgen last van glutengevoeligheid. Waarschijnlijk omdat er steeds meer gluten worden toegevoegd aan ons dagelijks brood. Mijn favoriete vervangers van brood zijn maaltijdsoep en wraps. Kikkererwten-spinaziewrap met groenten bijvoorbeeld. Deze wrap is supersimpel om te maken en bevat alleen maar plantaardige ingrediënten.

Er zijn veel verschillende soorten glutenvrij meel. Wraps van boekweit maak ik regelmatig maar ook meel van kikkererwten is heel lekker. Dit heeft een wat vollere nootachtige smaak.
Het recept is voor 1 flinke wrap.

Kikkererwten-spinaziewrap met groenten
ingrediënten:

Voor de wrap:

  • 50 gram kikkererwtenmeel
  • 100 ml water
  • 25 gram spinazie
  • 1 el oregano
  • 1 tl paprikapoeder
  • zout en peper naar smaak
  • 1 tl kokosolie

Voor de topping:

  • 1 geraspte wortel
  • tapenade of spread
  • wat rucola
  • kiemen
  • zoet-zure bietjes
  • zaden/pitten

Kikkererwten-spinaziewrap met groenten
bereidingswijze:

Doe de kikkererwtenmeel met de kruiden en de spinazie in een mengbeker. Voeg vervolgens het water toe en meng er, met behulp van een staafmixer of blender, een egaal beslag van.

Verwarm dan de kokosolie in de pan. Giet het beslag in de pan en bak de wrap als een pannenkoek. Wanneer de bovenkant droog is omkeren. Leg de wrap op een bord en besmeer deze met spread of tapenade. Beleg de wrap vervolgens met de rucola, wortel, bietjes en kiemen. Bestrooi ten slotte met zaden en/of pitten. Je kunt naar hartenlust variëren! Ik vind het altijd lekker om alle vijf de smaken terug te laten komen. Zoet (wortel), zout (wrap), zuur (bietjes), bitter en umami (artisjokkenspread) maar dat is natuurlijk persoonlijk.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.