Hoe dieper de groenten is gekleurd hoe meer kracht er vaak van uit gaat. Daarom eet ik eigenlijk nooit witte zoete aardappels maar altijd oranje of paarse. Regenboogwortel is ook zo´n cadeautje van moeder natuur. Een verscheidenheid aan kleurtjes, van bleek geel tot diep paars. Ik bestelde paarse bataat en regenboogpeen bij Hofweb. De paarse penen bleken goed vertegenwoordigd. Zo ontstond paarse bataat- en wortelsoep. Een prachtige dieppaarse soep die ook niet misstaat op tafel tijdens het kerstdiner. Ik zou zo een heel paars kerstdiner kunnen bedenken. Wat dacht je van deze paarse salade? Deze bietenstoof of deze prachtige paarse ´hasselback´ aardappeltjes? Feestelijk vind je niet?
Soep maken is eigenlijk helemaal niet moeilijk. En het mooie is dat je van eigenlijk alle groenten wel soep kunt maken, heerlijk.
Schil voor deze soep eerst de zoete aardappels en wortels. Snijd ze in stukken. Pel en snipper de ui en knoflook. Verwarm dan de olie in een pan met dikke bodem. Fruit hierin de ui en knoflook een paar minuten op zacht vuur. Voeg dan de bataat en peen toe. Schep het geheel om. Voeg dan de chilivlokken en Italiaanse kruiden toe en giet de bouillon erbij.
Laat het geheel een minuut of 15-20 zachtjes koken. Wanneer de wortel gaar is kan de soep gepureerd worden met de staafmixer. Mix niet te lang, de zoete aardappel kan dan van structuur veranderen en dat is minder lekker. Maak op smaak met het citroensap en eventueel nog wat zout/peper.
Garneer de soep met wat kort geroosterde pompoenpitten, een lepeltje (plantaardige) yoghurt of wat walnoten.
Laat je het weten als je deze soep op tafel zet?